• Уолстрийт си отдъхва след силен старт през септември

    Уолстрийт си отдъхва след силен старт през септември

    S&P 500 и Nasdaq Composite отново постигнаха рекордни нива на затваряне.

    Уолстрийт си отдъхва след силен старт през септември

    Ранната сутрешна търговска акция в четвъртък дойде по петите на поредния силен ден в сряда, при който Dow Jones Industrial Average се покачи с 454 пункта, или 1,59%.

    Фючърсните договори, обвързани с основните американски борсови индекси, потънаха в търговията в четвъртък рано сутринта, тъй като инвеститорите очакваха да съкратят вече стабилните печалби, наблюдавани на Уолстрийт досега тази седмица.

    Фючърсите на Dow паднаха с 64 пункта, а S&P 500 и Nasdaq 100 също се търгуваха на леко отрицателна територия.

    Цикличните акции, които се движат в отговор на здравето на американската икономика, повишиха своите нива. DuPoint скочи с 5%, Verizon добави 2,3%, а Alaska Air се покачи с 3,3%. 

    Apple и Tesla отбелязаха спад съответно с 2% и 5,8%, като загубите им в сряда само ограничават значителните печалби от годината до момента за всяка акция. И все пак, не всички технически имена се представят слабо - запасите на полупроводници като Nvidia и Intel са нараснали с 3,8% и 2,8%. ETF на VanEck Vectors Semiconductors се повиши с 2,6%.

    В четвъртък, когато Министерството на труда ще публикува седмичната си актуализация за броя подадените седмични заявления за обезщетения за безработица, инвеститорите ще получат най-новия поглед върху данните за пазара на труда.

    Икономистите, анкетирани от Dow Jones очакват заявленията да са под 950 000 за седмицата, приключваща на 29 август. Това би означавало намаление спрямо предходната седмица, когато подадените заявления надхвърлиха 1 милион.

    Уолстрийт Dow Nasdaq Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    0