• Овърнайт търговията в четвъртък белязана от разпродажби

  Овърнайт търговията в четвъртък белязана от разпродажби

  Разпродажбата по-рано през деня доведе S&P 500 до най-лошия спад от близо три месеца.

  Овърнайт търговията в четвъртък белязана от разпродажби

  Технологичните акции отбелязаха спад по време на търговията в четвъртък. Nasdaq се понижи рязко след поредица от печалби по-рано.

  Акциите на Apple (AAPL) спаднаха с 8%, тези на Amazon (AMZN) - с 4,6%, а Zoom Video Communications (ZM) - любимецът по време на „престоя в домашна търговия“ заради пандемията COVID-19 - спадна с 10% през деня.

  Редица специалисти и анализатори на пазара предупредиха за пенливост на пазарите и колебание в технологичните акции, особено след като инвеститорите търсеха убежище в софтуерните акции по време на пандемията.

  "Внезапната разпродажба на технологии може да доведе до нажежени ситуации, но ротацията на сектора е нещо добро", заяви Рик Суоуп, старши директор по обучение на инвеститори за E-Trade Financial Corporation. „Докато добавят широчина на пазара, отдадените търговци могат да се възползват от търсенето на възможности извън "прекупените" имена.“

  Докато всички 12 сектора в S&P 500 се търгуваха на отрицателна територия през деня, енергийният, комуналният и финансовият сектор се представиха по-добре, като спадът за всеки бе не повече от 1,6%. Акциите на Carnival Corporation (CCL) поскъпнаха с 5%, след като компанията заяви, че ще възобнови някои круизни операции под марката си Costa този уикенд.

  Наскоро публикуваните данни за броят на седмичните заявления за безработица потвърдиха очакванията на експертите и инвеститорите. В петък се очаква обявяване и на доклада за заетостта от август, който да покаже умерени печалби в нетните ведомости и нивото на безработица от март.

  „Повечето признаци все още сочат към икономическо възстановяване. Но съществуват и много пречки - несигурност на стимулите, бюджетни преговори, президентски дебати, корпоративни конференции и избори", каза Линдзи Бел, главен инвестиционен стратег на Ally Invest. „Следващите няколко месеца може да са трънливи."

   

  спад Разпродажба Nasdaq Фючърси на акции S&P 500 

  Оценка на новината

  0