• Фючърсите на Dow скачат с повече от 200 пункта след най-лошият си технологичен ритъм от март насам

    Фючърсите на Dow скачат с повече от 200 пункта след най-лошият си технологичен ритъм от март насам

    Технологичните акции претърпяха най-лошата си разпродажба за последните пет месеца.

    Фючърсите на Dow скачат с повече от 200 пункта след най-лошият си технологичен ритъм от март насам

    Фючърсите на акциите бяха смесени по време на ранните сутрешни търгове във вторник.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average спечелиха 227 пункта, тези на S&P 500, също бяха по-високи. Фючърсите на Nasdaq 100 обаче се търгуваха на отрицателна територия.

    Стръмните загуби на Amazon, Apple, Microsoft и Facebook - лидерите на пазара през 2020 г., накараха технологичният Nasdaq Composite да намалее с 3,3% и да отбележи най-лошата си седмица от 20 март. Dow и S&P 500 паднаха с 1,8% и 2,3%, отчитайки най-големите си седмични загуби от юни насам.

    Мнозина на Уолстрийт вярват, че "слабостта", произтича от притесненията, че масираният технологичен пробив тласка оценките до неустойчиви нива. Агресивното изкупуване на акции за растеж също се взема под внимание. Дори с оттеглянето си миналата седмица, Nasdaq е нараснал с повече от 70% от "дъното си" през март.

    „Като се има предвид колко екстремни са станали много от показателите, които следваме, ние вярваме, че ще отнеме повече време, за да се стабилизират“, каза Мат Малей, главен пазарен стратег в Miller Tabak. „Затова все още вярваме, че е вероятна корекция от повече от 10%“

    Спадът на Big Tech от миналата седмица съвпадна с превъзходство при цикличните акции - имена, най-чувствителни към икономическото възстановяване. Секторите за материали и финанси S&P 500 бяха двата най-големи победители през предходната седмица, съответно с 2,3% и 0,9%.

    На фона на голямата ротация, индексът на волатилност Cboe, известен като VIX или „измервател на страха“ на пазара, достигна най-високото си ниво от 15 юни насам - 38,28%.

    Dow Jones Industrial Average Nasdaq Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    0