• Уолстрийт разтърсен от разпродажбите на технологичните акции

    Уолстрийт разтърсен от разпродажбите на технологичните акции

    Промишлената средна стойност на Dow Jones отчете над 600 пункта, претеглена от близо 6% спад в Boeing. S&P поевтиня с 2,7%.

    Уолстрийт разтърсен от разпродажбите на технологичните акции

    Разпродажбата на технологични акции се влоши във вторник, тъй като инвеститорите се оттеглиха от компаниите, довели до историческото завръщане на пазара от рецесията на коронавируса.

    Американските фючърси на акции бяха на положителна територия по време на търговията в сряда рано сутринта, следвайки технологичния ръст на акциите, който продължава да оказва натиск върху финансовите пазари. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 се търгуваха на положителна територия, а тези на Dow се повишиха с 11 пункта.

    Ходовете на фючърсния пазар дойдоха, след като инвеститорите научиха разочароващите новини за коронавирусната ваксина. Акциите на AstraZeneca потънаха, като компанията заяви, че клиничното изпитание на последния етап на кандидата за ваксина Covid-19 е спряно поради предполагаема сериозна нежелана реакция при участник във Великобритания.

    Акциите на спортния търговец на дребно Lululemon и платформата за съобщения Slack паднаха след часове за търговия във вторник, въпреки че и двете компании отчетоха по-добри приходи от очакваното.

    Технологичният Nasdaq Composite спадна с повече от 4%. През последните три сесии, Nasdaq е загубил над 10%, влизайки официално в корекционната територия. Индексът все още е над 63% от най-ниското си ниво от 52 седмици насам.

    Напрежението между САЩ и Китай продължава да ескалира, като вследствие на това FAANG записа загуба. Междувременно спадът на Tesla от 21% - най-големият спад на акциите за един ден - повлече надолу Nasdaq. Tesla беше изключена от присъединяването към S&P 500 в петък.

    Мнозина на Уолстрийт вярват, че технологичната слабост, произтичаща от притесненията, че масираният технологичен пробив тласна оценките до неустойчиви нива. Дори с оттеглянето от миналата седмица, Nasdaq е нараснал с повече от 60% от дъното си през март.

    „Някои предполагат, че това е началото на поредната драматична разпродажба, подобна на пролетта на 2000 г., когато„ технологичният балон “се спука", заяви Кристина Хупер, главен световен пазарен стратег на Invesco. „Мисля за този начин не толкова като корекция, а като смилане, като се има предвид, че Nasdaq Composite се повиши с повече от 60% от дъното си през март за по-малко от шест месеца. Смятам, че това е здравословен период на консолидация след драматичния пробив."

    Технологичният пробив даде живот на някои от цикличните запаси, най-чувствителните към възстановяването на икономиката. Авиокомпаниите, круизните линии и някои търговци на дребно се представиха доста по - добре по време на ранната търговия в сряда.

     

    Уолстрийт Dow Nasdaq Composite AstraZeneca Фючърси на акции

    Оценка на новината

    0