• Фондовите фючърси с малки промени по време на търговията в сряда

    Фондовите фючърси с малки промени по време на търговията в сряда

    Инвеститорите оцениха временното възраждане на технологичните акции.

    Фондовите фючърси с малки промени по време на търговията в сряда

    Ралито в сряда бе причинено от липса на основни катализатори, тъй като инвеститорите се впуснаха да купуват акции след стръмния спад през последните няколко сесии.

    Nasdaq падна с 10% от рекордното си ниво от миналата седмица, което го изпрати в коригираща тeритория.

    Технологичните акции, натрупани през последните три сесии, направиха възстановяване в сряда, което доведе до по-високия пазар и Nasdaq до най-добрата си еднодневна печалба от април. Индексът обаче остана по-нисък с 5,4% за септември до момента.

    Акциите на Amazon (AMZN) поскъпнаха с близо 4%, след като загубиха кумулативни 10,8% през последните три сесии, а акциите на Tesla (TSLA) - с близо 11% след рекордните 21% спад във вторник.

    „Нямаше основна причина за огромното рали в сряда, освен че акциите бяха доста свръхпродадени“, каза Бърт Уайт, главен инвестиционен директор на LPL Financial„С наближаването на изборите, се наблюдава продължаваща нестабилност.“

    При оценката на щетите през последните няколко дни, много анализатори твърдят, че американските акции - и особено акциите в областта на технологиите - трябва да бъдат свалени от върховете си. Търговията на влакчето на ужаси през последните няколко дни се случи, след като тази с технологичните акции стана все по-пренаселена, тъй като инвеститорите търсеха акции на компании, смятани за най-устойчивите по време на пандемията. Дори с нестабилността през последната седмица, Nasdaq остана по-висок с 24% за годината до момента, а секторът на информационните технологии на S&P 500 нарасна с 27%, надминавайки всички останали големи сектори.

    „Признаци за безпокойство и разтегнато позициониране на пазара на опции се забелязват през последните седмици, като безпрецедентен обем от опции, търгувани в технологични компании“, каза един от глобалните стратези за акции на HSBC.

     

    Tesla Nasdaq Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    0