• Фючърсите на Dow скочиха с повече от 300 пункта

    Фючърсите на Dow скочиха с повече от 300 пункта

    Уолстрийт продължава с опитите си да се възстанови след технологичните ралита.

    Фючърсите на Dow скочиха с повече от 300 пункта

    Американските фючърси поскъпнаха рано в понеделник сутринта, след като разпродажбата на технологични акции доведе до първото седмично понижение на пазара от месеци.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се търгуваха с 329 пункта по-високо. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 също се търгуваха на положителна територия.

    Настроенията бяха повдигнати отчасти и от новината за Nvidia, която купува производителя на чипове Arm Holdings от SoftBank за 40 милиарда долара. Nvidia ще финансира сделката чрез комбинация от пари и обикновени акции.

    S&P 500 падна с 2,5% миналата седмица. Това беше най-лошият едноседмичен спад на индекса на по-широкия пазар от 26 юни. Тези загуби се дължат до голяма степен на рязък спад в технологиите, най-добре представящия се пазарен сектор година до момента. Технологичният сектор S&P 500 потъна с над 4%, отбелязвайки най-голямата си седмична загуба от март насам. Apple, най-голямата американска компания по пазарна капитализация, спадна с над 7% миналата седмица.

    Шон Дарби от Jefferies смята, че този спад в технологиите може да бъде краткотраен.

    „Няма нищо неприятно в очакванията за печалба. Изненадата би дошла от по-нататъшната слабост на долара", добави глобалния стратег Дарби.

    Инвеститорите навлизат в новата седмица на фона на намаляващата надежда на законодателите да сключат сделка за нов фискален стимул.

    Междувременно броят на случаите на коронавирус в САЩ е нарастнал с 5%, според анализ на CNBC на данните от университета "Джон Хопкинс". Д-р Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергия и инфекциозни болести, каза миналата седмица, че последните данни за коронавируса са „обезпокоителни“.

    Лидерът на мнозинството в Сената Мич Макконъл, заяви, че шансовете републиканците и демократите да постигнат сделка не „изглеждат толкова добре в момента“. По-рано този месец председателят на парламента Нанси Пелоси, Калифорния, каза, че демократите и Белият дом имат „сериозни различия“ по отношение на финансовите спасителни пакети.

    Още корпоративни новини - ByteDance отхвърли офертата на Microsoft за закупуване на операциите на TikTok в САЩ.

     

    Softbank Уолстрийт Dow Белият дом Фючърси на акции ByteDance

    Оценка на новината

    0