• Технологичните акции се "отърсиха" от тревогите през миналата седмица

    Технологичните акции се "отърсиха" от тревогите през миналата седмица

    Nasdaq се повиши за първи път от три сесии.

    Технологичните акции се "отърсиха" от тревогите през миналата седмица

    Акциите на Apple (AAPL) спечелиха 3% и добавиха печалби в края на търговията, като изравниха някои спадове, след като загубиха 4,5% през предходните две сесии. Компанията трябва да проведе събитие за стартиране на виртуални продукти във вторник сутринта, което се очаква да се съсредоточи върху Apple Watch. Информационните технологии бяха вторият най-добре представен сектор в S&P 500 в понеделник, следвайки отблизо сектора на недвижимите имоти.

    „Миналата седмица беше тежка и пазарите бяха на кръстопът. През тази седмица се очертват обнадеждаващи икономически данни. А и случаите на заболели от коронавирус намаляват. Но от гледна точка на пазарите, нищо не е сигурно“, каза Том Лий, ръководител на научните изследвания в Fundstrat Global Advisors.

    „Мисля, че инвеститорите все още са разкъсани и затова се придържат към технологичните акции“, добави той. „Но не мисля, че технологиите трябва да се преобръщат, за да работят цикличните. За да работят цикличните процеси, инвеститорите просто трябва да бъдат уверени, че добрите новини за икономиката продължават."

    Много нови дейности за сключване на сделки спомогнаха за по-рисковата сесия на пазарите. Nvidia обяви най-голямата сделка досега за чип индустрията, а именно - закупуване на подразделението на SoftBank. Gilead (GILD) разкри намерението си да закупи разработчика на лекарства за борба с туморите Immunomedics (IMMU).

    Oracle (ORCL) потвърди, че е в ход да стане „доверен доставчик на технологии" към TikTok на ByteDance, като добавя Microsoft (MSFT) за връзка с бързо развиващата се платформа за социални медии. Oracle - който ще трябва да премине през американски преглед на националната сигурност и да спечели одобрение от президента Доналд Тръмп, за да се осъществи партньорството му с TikTok - отчете търговия с акции малко по-ниска в края на търговията, след като затвори с 4.3% по-рано по-рано през деня.

    Във вторник ще бъде отбелязан и първият от два дни заседания на Федералния комитет за отворен пазар. Федералният резерв ще публикува своето изявление за паричната политика следобед, последвано от пресконференция с председателя на ФЕД - Джером Пауъл.

    Както изявлението, така и забележките се очаква да потвърдят предпазливите тонове на политиците по отношение на икономическия растеж по време на пандемията. Очаква се още потенциално да се поставят основите за повече конкретики на плана на Централната банка за бъдещи насоки, след нейната новообявена политическа рамка за инфлацията.

    Apple акции Softbank Nvidia S&P 500 

    Оценка на новината

    0