• Фондовите фючърси остават непроменени, инвеститорите очакват срещата на ФЕД

    Фондовите фючърси остават непроменени, инвеститорите очакват срещата на ФЕД

    Технологичните запаси поддрържат ритъма на ралито си.

    Фондовите фючърси остават непроменени, инвеститорите очакват срещата на ФЕД

    Фючърсите на Dow се повишиха с 25 пункта по време ранната търговия в сряда. Тези на S&P 500 и Nasdaq 100 също поддържаха високи нива.

    FedEx и Adobe спечелиха по-добри от очакваните приходи. FedEx завърши тримесечието с печалба от $ 2.18 на акция, подхранвана от бума на електронната търговия. Спедиторската компания събра повече от 9% в разширената търговия. Adobe скочи с 2%.

    Във вторник Dow спечели повече от 200 точки. Акциите на Apple достигнаха върховете си след събитието за нов продукт на технологичния гигант, като повлече надолу средната стойност от 30 акции след неговото ново събитие.

    S&P 500 се покачи с 0,5%, въпреки слабостта във финансите. Вторник отбеляза третия пореден ден на печалба за индекса от 500 акции.

    Nasdaq Composite се повиши с 1,2%, увеличавайки седмичната си печалба до над 3%. Технологичният индекс се понижи в корекционната територия миналата седмица и претърпя най-лошото си седмично представяне от март насам.

     

    Поглед към Вашингтон:

    Положителните икономически данни във САЩ и Китай от вторник засилиха настроенията.

    „Оптимизмът се подкрепя от непрекъснат поток от добри икономически и здравословни новини", каза Джим Полсен, главен инвестиционен стратег в Leuthold Group.

    В сряда се отбелязва вторият ден от срещата на Федералния резерв, на която председателят Джером Пауъл разкри политическа промяна към по-голяма толерантност към инфлацията, като на практика обеща да запази ниските лихвени проценти за по-дълго. Инвеститорите очакват Централната банка да поддържа позитивна икономическа позиция.

    Федералният комитет за отворен пазар ще предостави тримесечна актуализация на своите оценки за БВП, безработица и инфлация. Централната банка ще очертае по-ясни насоки за това какво ще е необходимо за повишаване на лихвените проценти в бъдеще.

    ФЕД не обича да се занимава с политика, въпреки че по своята същност е политическа институция. Но истината е , че два месеца преди изборите е много трудно да остави политиката си настрана“, каза Дейвид Зервос, главен пазарен стратег в Jefferies. 

    Едно от най-горещите публични предложения за 2020 г. ще бъде отворено за търговия в сряда. Софтуерната компания за съхранение на данни Snowflake се оценява на 30 пъти по-големи приходи и дори получи рядък вот на доверие от Berkshire Hathaway. Snowflake очаква да излезе на борсата на цена на акция между 100 и 110 долара.

    Данните за продажбите на дребно през август ще бъдат публикувани по-късно днес. Анализаторите, анкетирани от FactSet, очакват ръст от 1,1% в сравнение с ръста от 1,2% през юли.

    Apple Фед Dow Berkshire Hathaway Nasdaq Фючърси на акции

    Оценка на новината

    0