• Фондовите фючърси с леки промени след срещата на ФЕД

    Фондовите фючърси с леки промени след срещата на ФЕД

    Инвеститорите прегърнаха нов набор от софтуерни имена с висок растеж.

    Фондовите фючърси с леки промени след срещата на ФЕД

    Фондовите фючърси отбелязаха малки промени в сряда вечерта.

    Акциите на големи технологични компании, включително Amazon (AMZN), Facebook (FB) и Apple (AAPL), отбелязаха по-високи стойности в сряда вечерта. По време на редовната сесия  през деня основните технологични акции подновиха спада си от миналата седмица.

    Новите публични технологични компании Snowflake (SNOW) и JFrog (FROG) се успокоиха в края на търговията, след като нараснаха в публичните си дебюти. Snowflake, компания за облачни данни, подкрепена от Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет и Salesforce, завършиха с понижени нива търговията в сряда вечер. Акциите на JFrog скочиха до 75%. Резултатите на другите софтуерни компании, като Sumo Logic и Unity Software, ще бъдат публикувани по-късно тази седмица.

    Участниците на пазара продължават да анализират паричната политика на Федералния резерв. По-късно през деня се очаква публикуването на отчетите за икономическите данни днес, включително и броят на новите искания за обезщетения за безработица.

    Служители на Централната банка сигнализираха, че лихвените проценти ще останат почти нулеви поне през следващите три години, тъй като американската икономика продължава да се сблъсква с рисковете около продължаващата пандемия.

    Служителите на ФЕД подобриха икономическите си прогнози за тази година и сега очакват по-малък спад в реалния БВП и по-ниска безработица процент към края на годината спрямо прогнозите им в началото на лятото. И все пак се предполага, че по-бързото от очакваното ранно икономическо възстановяване може да бъде застрашено при липса на допълнителни фискални стимули.

    Действията на фискалната политика, които бяха предприети досега, успяха да подпомогнат семействата, бизнеса и общностите в цялата страна. Въпреки това настоящият икономически спад е най-тежкият в нашия живот", каза председателят на Фед Джером Пауъл. „Ще отнеме известно време, за да се върнем към нивата на икономическа активност и заетост, които преобладаваха в началото на тази година, и може да е необходима продължителна подкрепа както от паричната, така и от фискалната политика, за да се постигне това.“

    Перспективите за по-нататъшна подкрепа от Конгреса преди президентските избори през ноември остават слаби, особено след като Сенатът не успя миналата седмица да авансира поредния пакет за облекчаване на последиците от коронавируса. Спирането на федералните обезщетения за безработица и десетките милиони безработни американци, ще се отрази на потребителските разходи и икономическата активност като цяло. 

    централна банка Фед Amazon Berkshire Hathaway Фючърси на акции

    Оценка на новината

    0