• Поредна разпродажба на технологичните акции

    Поредна разпродажба на технологичните акции

    Инвеститорите преосмислят перспективите за рязък икономически скок.

    Поредна разпродажба на технологичните акции

    Фондовите фючърси се отличиха с нестабилна сесия в четвъртък вечерта. Големите технологични акции отново се разпродадоха рязко, което повлече пазара надолу с тях.

    Редовната сесийна продажба в четвъртък беше водена от високопрофилни технологични акции като Amazon (AMZN), Facebook (FB) и Apple (AAPL).

    Nasdaq отбеляза един от най-лошите си дни от около седмица. Ценовите действия отразяват как инвеститорите, които са раздавали безмилостно акции от края на пролетта, сега преосмислят перспективите за рязък икономически скок след все още бушуващата пандемия COVID-19 и без незабавен фискален тласък на масата.

    ФЕД сигнализира, че почти нулевите лихвени проценти ще останат поне през следващите три години, тъй като американската икономика продължава да е изправена пред рискове около продължаващата пандемия. Очакването на Федералния комитет за отворен пазар е лихвените проценти да останат близо до нулата поне до края на 2023 г.

    Служителите на ФЕД подобриха икономическите си прогнози за тази година и сега очакват по-малък спад на реалния растеж и по-нисък процент на безработица до края на годината в сравнение с по-ранните прогнози. Но служителите предполагат, че по-бързото от очакваното ранно икономическо възстановяване може да бъде застрашено при липса на допълнителни фискални стимули.

    „Тъй като лихвените проценти в САЩ са заключени на рекордно ниски нива от години в бъдещето и ФЕД задържа възходящите мерки, пътят за възстановяване оттук ще зависи от напредъка на ваксините, динамиката на вирусите, финансовата подкрепа и политиката на президентските избори“, каза Марк Хефеле, главен инвестиционен директор в UBS Global Wealth Management.

    „Основните ни цели са продължаване отварянето на пазара, широко разпространената наличност на ваксини до 2021 г. и евентуална компромисна сделка относно американския фискален стимул. Изборите за президент на САЩ могат да предизвикат краткосрочна волатилност преди евентуалното му разрешаване“, добави той.

    Още 860 000 работници подадоха искания за обещетения за безработица през последната седмица, като тази цифра остава под 1 милион за трета поредна седмица.

    facebook Фед Amazon пандемията COVID-19 Фючърси на акции

    Оценка на новината

    0