• Фючърсите на американските акции отбелязаха спад, Уолстрийт се опитва да се възстанови от 3-седмичната серия на загуби

    Фючърсите на американските акции отбелязаха спад, Уолстрийт се опитва да се възстанови от 3-седмичната серия на загуби

    Пазарът се опита да отскочи от най-дългата си седмична загуба от около година.

    Фючърсите на американските акции отбелязаха спад, Уолстрийт се опитва да се възстанови от 3-седмичната серия на загуби

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average спаднаха със 176 пункта. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 се търгуваха на отрицателна територия.

    S&P 500, Dow Jones Industrial Average и Nasdaq Composite паднаха за трета поредна седмица. Това бележи най-дългия седмичен слайд на пазара от 2019 г. насам.

    Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google - Alphabet и Microsoft отчитат високи седмични загуби. Технологичният сектор S&P 500 се оттегли с 1%.

    „За да може пазарът да задържи тези нива, купувачите трябва да влязат в технологичния сектор през следващата седмица до 10 дни“, заяви Марк Чайкин, главен изпълнителен директор на Chaikin Analytics. „Без тласъка на купувачите, които помогнаха да се задвижат големите технологични акции до екстремни оценки, е малко вероятно последващото рали да надхвърли септемврийския връх.“

    Поглед към Вашингтон:

    Президентът Доналд Тръмп намекна, че ще подкрепи по-голям пакет за облекчение на последиците от коронавирус. Шефът на кабинета на Белия дом Марк Медоус също заяви, че „вероятно е по-оптимистичен относно възможността за сделка“.

    Преговорите за стимулиране обаче могат да станат по-сложни след освобджаването на съдията на Върховния съд Рут Бадер Гинсбург, което може да доведе до горчив процес на номиниране преди изборите. Тръмп заяви, че тази седмица ще номинира някого, който да заеме мястото на Гинсбург, като предизвика критики от ключови демократи и някои сенатори от ГП.

    Крис Крюгер, стратег от Cowen, заяви, че нов законопроект за стимулиране на коронавируса сега е „малко вероятен до 3 ноември, тъй като борбата за празното място на справедливостта Гинсбург ще погълне DC“.

     

    Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    0