• Фючърсите на акции с нестабилни ходове след разпродажба на Уолстрийт

    Фючърсите на акции с нестабилни ходове след разпродажба на Уолстрийт

    Nasdaq Composite спадна с 3%.

    Фючърсите на акции с нестабилни ходове след разпродажба на Уолстрийт

    Фондовите фючърси отбелязаха нестабилна ранна сесия в четвъртък. Паузата дойде вследствие на големите загуби в сряда, при които S&P 500 се срина с повече от 2%. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 бяха малко променени.

    По-рано фючърсите се отвориха в сряда вечерта на зелено, но коментарите на президента Доналд Тръмп, че той няма да се ангажира с мирен трансфер на власт, ако загуби изборите, изглежда засегнаха настроенията.

    Индустриалната средна стойност на Dow Jones затвори 525,05 пункта, или 1,9% по-ниско. S&P 500 спадна с 2,4%, докато Nasdaq Composite спадна с 3%.

    „Нямаше една конкретна причина да се обясни продажбата и в много отношения спадът беше продължение на ценовите действия, които се провеждат от началото на месеца“ , каза Адам Крисафули от Vital Knowledge. Той отбеляза, че търговията с технологии, която се проби по-рано през септември, все още не се е възстановила. "Инвеститорите все още не се чувстват достатъчно комфортно с цикличните стойностни запаси, за да започнат дори да компенсират продължаващата технологична слабост“, добави той.

    Досега през септември S&P 500 е спаднал със 7,5%, докато Dow е намалял с 5,8%. Nasdaq Composite регистрира загуба от 9,7%. Инвеститорите се оттеглиха от Big Tech. Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Alphabet и Microsoft, които са намалели с 11% всеки през септември.

    „Днешните показателите на акциите на борсата са ясен сигнал, че инвеститорите изискват допълнителни стимули, фискални или парични“, каза Андрю Смит, главен инвестиционен стратег в Delos Capital Advisors. „Докато повечето инвеститори определят неотдавнашната волатилност върху сезонността и политическата несигурност, ние навлязохме в период, в който присъства джоб на ликвидност, което доведе до нарастване на щатския долар, като по този начин вреди на рисковите активи.“

    Nasdaq Composite Dow Jones Фючърси на акции

    Оценка на новината

    0