• Фючърсите на Dow се покачват, пазарът се опитва да избегне загубите за седмицата

    Фючърсите на Dow се покачват, пазарът се опитва да избегне загубите за седмицата

    Икономическото възстановяване се превърна в гореща тема през последните седмици на Уолстрийт.

    Фючърсите на Dow се покачват, пазарът се опитва да избегне загубите за седмицата

    Фючърсите за Dow Jones Industrial Average се повишиха с 86 пункта. S&P 500 и Nasdaq Composite се търгуваха на положителна територия.

    Трите основни американски индекса запазиха леки печалби по време на нестабилна сесия в четвъртък. Nasdaq Composite отбеляза печалба от около 0,4%, като най-добре представящият се индекс тази седмица. Това превъзходство е обрат на по-ранното отдръпване на пазара.

    Голяма част от загубите през септември са концентрирани в технологичните запаси. Акциите на Apple поскъпнаха с 1% в четвъртък, но и отбелязваха 19% понижение за този месец.

    Рус Кьостерич, управляващ директор и мениджър на портфолио BlackRock, сподели, че неговият екип е спечелил от някои високо летящи технологични акции в края на август. С печалбите след това е купувал още циклични акции по време на скорошния спад за пазара.

    „Това, което се опитваме да направим през последните седмици, е да повишим малко цикличната експозиция. Смятаме, че ще продължим да наблюдаваме подобрения и търсим имена, които се използват за това“, каза Коестерич.

    Икономическото възстановяване се превърна в гореща тема през последните седмици на Уолстрийт, особено след смъртта на съдията от Върховния съд - Рут Бадер Гинсбург.Това накара много стратези да променят прогнозите си за шансовете за приемане на нов пакет за облекчение преди изборите. Goldman Sachs намали прогнозата си за четвъртото тримесечие за растеж на брутния вътрешен продукт до 3% на годишна база от 6%.

    Демократите от камарата подготвят пакет за облекчение от 2,4 трилиона долара, за който биха могли да гласуват още следващата седмица. Законопроектът ще включва увеличени обезщетения за безработица и помощ за авиокомпаниите, но общата цена остава много над това, което републиканските лидери заявиха, че са готови да похарчат.

     

    Apple Уолстрийт Dow Nasdaq Composite S&P 500 

    Оценка на новината

    0