• Фондовите фючърси се покачват при овърнайт търговията след 4-седмична поредица от загуби

    Фондовите фючърси се покачват при овърнайт търговията след 4-седмична поредица от загуби

    Основните средни стойности са на път да отчетат големи загуби за септември.

    Фондовите фючърси се покачват при овърнайт търговията след 4-седмична поредица от загуби

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се повишиха с около 100 пункта. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 отбелязаха ръст от 0,3%.

    S&P 500 и Dow с 30 акции излизат от четвъртата си поредна отрицателна седмица, намалявайки съответно с 0,6% и 1,8%. За първи път от август 2019 г., двата еталона претърпяха четириседмична поредица от загуби.

    Технологичният Nasdaq постигна 1% ръст през миналата седмица, след като технологичният сектор се възстанови леко от неотдавнашните загуби.

    Признаците за влошаваща се пандемия продължават да държат инвеститорите на ръба. Новите ежедневни случаи на коронавирус надхвърлиха 1000 в щата Ню Йорк в събота.

    Основните средни стойности са на път да отчетат големи загуби за септември - исторически слаб месец за акциите. Dow и S&P 500 спаднаха съответно с 4,4% и 5,8%, а Nasdaq - със 7,3%. Спадът последва след масивната разпродажба, при която S&P 500 се покачи с повече от 50% от дъното си през март.

    „Когато пазарите стигнат до крайности, които видяхме преди месец, има тенденция да предприеме много дълбока корекция, преди най-лошото да е зад гърба ни“, заяви Матю Мейли, главен пазарен стратег в Miller Tabak. „Освен това обикновено се наблюдават няколко„ вълни “на спад.“

    Инвеститорите продължават да следят развитието на бъдещите фискални стимули, след като в началото на август преговорите между Демократите на камарата и администрацията на Тръмп се разпаднаха.

    Председателят на парламента Нанси Пелоси заяви в неделя, че преговорите относно новото законодателство във връзка с пандемията COVID-19 в последния момент остава на масата, докато демократите от парламента се опитват да постигнат по-малък пакет за помощ на стойност около 2,4 трилиона долара. Камарата може да гласува законопроекта още следващата седмица.

    Междувременно в събота президентът Доналд Тръмп обяви, че ще номинира съдия Ейми Кони Барет, за да запълни вакантното място след смъртта на съдията Рут Бадер Гинсбург от Върховния съд. Изслушванията за разглеждане на кандидата за Тръмп трябва да започнат на 12 октомври, каза сенаторът Линдзи Греъм.

    Dow Nasdaq Composite Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    0