• Фючърсите на акции леко се покачиха след ралито в понеделник

    Фючърсите на акции леко се покачиха след ралито в понеделник

    Dow Jones Industrial Average, S&P 500 и Nasdaq Composite се повишиха с около 80 пункта.

    Фючърсите на акции леко се покачиха след ралито в понеделник

    Американските фючърси на акциите отчетеха малко по-високи стойности в понеделник вечерта преди първия президентски дебат.

    Тихият ход на фючърсите следва стабилен старт на седмицата за акции по време на сесията в понеделник. Фючърсите за Dow Jones Industrial Average, S&P 500 и Nasdaq Composite се повишиха с около 80 пункта.

    Ралито в понеделник създаде губещи ивици на пазара. Dow и S&P 500 отбелязват понижение четири последователни седмици. Nasdaq Composite успя да прекъсне собствената си триседмична серия с 1% ръст миналата седмица

    Дейвид Уодъл, главен изпълнителен директор на фирмата за стратегии за богатство Waddell & Associates, заяви, че вижда неотдавнашната слабост към пазара като необходим „обединител“ за основните технологични акции. Стратегът допълни още, че клиентите му все още са разполагали с голяма сума от активите си в брой, което предполага потенциална подкрепа за пазара.

    Политическите новини вероятно ще бъдат основен двигател на пазара тази седмица, като първият дебат между президента и номинирания за демократи Джо Байдън е определен за вторник вечерта. Някои анализатори от Уолстрийт смятат, че първият дебат от този цикъл може да има по-голямо значение за пазарите, отколкото повечето дебати, с явна победа на един кандидат, вероятно създаващ значителни пазарни ходове.

    Преди дебатът да започне, инвеститорите ще разгледат отблизо състоянието на полупроводниковата индустрия Micron, който отчете своите финансови резултати за четвъртото тримесечие. Акциите му се повишиха с 1,2% по време на търговията в понеделник.

    Председателят на парламента Нанси Пелоси заяви в понеделник вечерта, че демократите представят нов стимулационен пакет от 2,2 трилиона долара, по-малък от предложените по-рано в кризата над 3 трилиона долара, но все още доста над предлаганите от републиканските лидери. Новият законопроект ще включва засилени обезщетения за безработица и помощ за авиокомпаниите и щатските и местните правителства.

     

     

    Доналд Тръмп Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции дебат

    Оценка на новината

    0