• Фючърсите на Dow потънаха с повече от 500 пункта

    Фючърсите на Dow потънаха с повече от 500 пункта

    Наблюдава се един от най-лошите спадове в историята на пазара, тъй като Америка и светът реагират на разпространението на коронавируса.

    Фючърсите на Dow потънаха с повече от 500 пункта

    Фондовите фючърси потънаха по време на ранната търговия в петък.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average спаднаха с 555 пункта. Тези на S&P 500 и Nasdaq 100 отново се търгуваха на отрицателна територия.

    Акциите на Netflix (NFLX) скочиха с 5,5%, а тези на Amazon (AMZN) поскъпнаха с повече от 2%.

    Акциите направиха рекорден скок, след като икономическото спиране доведе до падане на акциите през март. Но основните средни стойности завършиха през септември по-ниско, изваждайки петмесечна поредица от победи. Появяват се съмнения относно темпото и ширината на възстановяването.

    Акциите поскъпнаха в четвъртък, след като Dow и S&P 500 прекараха част от сесията на отрицателна територия. Dow затвори с 35 пункта по-високо, отбелязвайки печалба от 0,1%, докато S&P 500 напредна с 0,5%. Технологичният Nasdaq Composite спечели 1,4%.

    В петък инвеститорите ще получат информация за състоянието на текущото икономическо възстановяване, когато докладът за работните места през септември бъде публикуван. Очаква се окончателният доклад за работните места преди изборите да покаже забавяне спрямо нивата от август. Икономистите, анкетирани от Dow Jones, очакват добавени 800 000 нефермерски ведомости за заплата спрямо 1,37 милиона през август.

    Zaccarelli отбеляза, че макар да изглежда минимално ниво на запасите, ако пазарът ще продължи да се движи нагоре в края на годината, трябва да има сила от повече области на пазара.

    „За да може пазарът наистина да се повиши през останалата част от годината, наистина трябва да видим известно участие от цикличните сектори“, каза той, позовавайки се по-специално на индустриалците.

    Президентът Доналд Тръмп заяви, че резултатът от направения му тест за коронавирус, е положителен. Лекарят от Белия дом - Шон Конли, отбеляза в свое изявление: „Понастоящем и президентът, и първата дама са добре и планират да останат у дома в Белия дом по време на възстановяването си.“

    Той добави още, че очаква Тръмп „да продължи да изпълнява задълженията си без прекъсване, докато се възстановява“.

     

    Доналд Тръмп Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    0