• Фючърсите на Dow се повишават, инвеститорите следят зорко състоянието на Тръмп

    Фючърсите на Dow се повишават, инвеститорите следят зорко състоянието на Тръмп

    S&P 500 се покачи с 1,5%.

    Фючърсите на Dow се повишават, инвеститорите следят зорко състоянието на Тръмп

    Фондовите фючърси се повишиха в ранната сутрешна търговия в понеделник, докато инвеститорите се готвят за поредната нестабилна седмица. Хоспитализацията на президента Доналд Тръмп добави още несигурност към пазарните перспективи преди изборния ден.

    Въпреки шокиращата новина за заразяването на Тръмп с COVID-19, през миналата седмица всички средни стойности отбелязаха печалби.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се повишиха с над 160 пункта. Фючърсите S&P 500 и Nasdaq 100 се търгуват на положителна територия.

    След диагнозата на Тръмп, Джо Байдън откри най-широката си преднина за един месец в президентската надпревара с 51% от анкетираните, които го подкрепиха, и 41%,които са гласували за Тръмп.

    Тръмп беше преместен в Националния военномедицински център „Уолтър Рийд“ в петък. Лекарят на Тръмп, д-р Шон Конли, заяви в неделя, че състоянието му се е подобрило и може да бъде изписан още в понеделник.

    Победата за бившия вицепрезидент през ноември може да предизвика главоболие за Уолстрийт под формата на по-високи данъци и по-строги регулации. Някои анализатори обаче предполагат, че това може да доведе до по-голяма сделка за фискална помощ, която би била добра за акциите

    Болестта на Тръмп, както и слабият доклад за пазара на труда през септември, подчертаха спешността за по-нататъшен стимул за битката с коронавируса след едномесечна безизходица във Вашингтон. Оптимизмът за постигане на компромис се повиши, след като в петък председателят на парламента Нанси Пелоси сигнализира за напредък, заявявайки: „Продължаваме да работим по текста на споразумението, за да пристъпим бързо към приемане на новото законодателство.“

    Състоянието на президента подчерта и тежестта на пандемията, която продължава своето разпространение в големите държави и градове в страната. 

     

    Доналд Тръмп фючърси Уолстрийт Dow Вашингтон Covid-19

    Оценка на новината

    0