• Фючърсите на акции със смесена търговия във вторник

    Фючърсите на акции със смесена търговия във вторник

    S&P 500 спадна с 1,4%, а Nasdaq Composite - с 1,57%.

    Фючърсите на акции със смесена търговия във вторник

    Фючърсите на американските акции бяха малко променени при овърнайт търговията във вторник. Фючърсите на Dow поскъпнаха само с 3 пункта. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 се търгуваха незначително по-високо.

    В редовната търговия във вторник Dow Jones Industrial Average затвори с 375 пункта, след като Тръмп написа в Белия дом, че спира преговорите с демократите за втора сделка за стимулиране на коронавирус. По-рано в сесията акциите се обединиха с надеждата, че ще има втори пакет за облекчение, който да подпомогне пазарите, тъй като пандемията от коронавирус продължава да бушува.

    „Наредих на моите представители да спрат да водят преговори до след изборите, когато веднага след като спечеля, ще приемем основен законопроект за стимулиране, който се фокусира върху трудолюбивите американци и малкия бизнес“, обяви Тръмп в туит във вторник.

    На Уолстрийт предположиха, че ходът на Тръмп е просто тактика на преговори, докато други предполагат, че президентът наистина не смята, че икономиката се нуждае от още 2 трилиона долара фискални разходи.

    Председателят на Федералния резерв Джеръм Пауъл, заяви във вторник, че "икономиката се нуждае от по-агресивен фискален и паричен стимул за икономическо възстановяване, който според него все още има „дълъг път“.

    Пауъл каза, че липсата на подкрепа може да „доведе до слабо възстановяване, създавайки ненужни затруднения за домакинствата и бизнеса“ и да предотврати възстановяването, което досега напредва по-бързо от очакваното. „За разлика от това, засега рисковете от прекаляване изглеждат по-малки“, добави Пауъл.

    „Председателят Пауъл каза, че се нуждаем от повече стимули и това противоречи на съвета на председателя на Федералния резерв, а пазарите всъщност не обичат да се противопоставят на съвета на председателя на Федералния резерв", добави Блок.

    Президентът на ФРС в Кливланд Лорета Местър заяви по-късно във вторник, че приключването на преговорите за стимулиране означава, че икономическото възстановяване ще бъде "много по-бавно" от първоначално очакваното.

     

    Доналд Тръмп Nasdaq Composite Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    0