• Dow отбеляза най-печелившия си ден от юли насам

    Dow отбеляза най-печелившия си ден от юли насам

    Всичките 11 сектора на S&P 500 завършиха с високи нива търговията в сряда.

    Dow отбеляза най-печелившия си ден от юли насам

    Фючърсите на американските борсови индекси бяха по-високи рано сутринта в четвъртък. Инвеститорите очакват актуализации на текущите дискусии за фискални стимули.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average спечелиха 139 пункта. Фючърсите S&P 500 и Nasdaq 100 също се търгуваха на положителна територия.

    Основните средни стойности нараснаха рязко в сряда, след като президентът Доналд Тръмп публикува в туитър подкрепа за помощ за авиокомпаниите и други стимулиращи мерки, предизвиквайки надежди, че законодателите могат да приемат по-малък пакет от помощи.

    Индустриалната средна стойност на Dow Jones спечели 530,7 пункта, или 1,9%. S&P 500 напредна с 1,74%, докато технологичният Nasdaq Composite се покачи с 1,88%. 

    Всички основни средни стойности са по-високи за октомври, като изплащат част от загубите през септември. И все пак на пазара остават множество рискове, включително нарастващи случаи на заболели от Covid-19 по целия свят, както и забавяне на темповете на икономическо възстановяване.

    „Рисковете, с които се сблъскваме сега - медицински, икономически и политически - нарастваха и отслабваха през годината, така че трудното тримесечие няма да бъде нищо ново“, отбеляза Брад Макмилан, главен инвестиционен директор на финансовата мрежа на Commonwealth Financial Network.Всъщност след изборите има голям шанс следващата година да е много по-добра.”, добави той.

    Запасите паднаха късно през деня във вторник, след като Тръмп сподели, че е заповядал на администрацията си да прекрати преговорите за стимулиране на борбата срещу коронавируса с демократите до изборите.

    „Въпреки че сега има несигурност относно преговорите за фискален стимул, независимо кой ще спечели изборите, ние вероятно ще имаме допълнителни фискални стимули“, каза Нанси Дейвис, основател и мениджър на портфейла в Quadratic Capital. „С оглед несигурността мисля, че е важно инвеститорите да имат диверсифициран портфейл, с инвестиции, които не са свързани помежду си.", добави тя.

     

    Доналд Тръмп Dow пандемията COVID-19 Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    0