• Фючърсите на Dow скочиха със 100 пункта

    Фючърсите на Dow скочиха със 100 пункта

    Уолстрийт е в очакване на приемането на законопроект за фискална помощ.

    Фючърсите на Dow скочиха със 100 пункта

    Фючърсите на американските акции нараснаха рано сутринта в петък. 

    Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 се търгуваха на положителна територия, а тези на Dow Jones Industrial Average се повишиха със 109 пункта.

    Dow завърши сесията в четвъртък на най-високото си ниво от началото на септември, като се покачи с над 100 пункта. Nasdaq Composite спечели 0,5%, а S&P 500 се представи по-добре с 0,8% напред.

    Тези печалби оставиха Dow и S&P 500 в крачка за тяхното второ поредно седмично изкачване. Nasdaq се насочи към триседмична печеливша поредица. Досега Dow и S&P 500 нарастват съответно с 2,7% и 2,9%. Nasdaq е нараснал с повече от 3% по това време.

    Федералният резерв и американските законодатели са похарчили трилиони долари за различни мерки, за да поддържат икономиката на повърхността по време на пандемията на коронавируса. По-рано тази година ФЕД стартира отворена програма за изкупуване на облигации и Тръмп подписа пакет от 2,2 трилиона долара, който включва засилени обезщетения за безработица и директни плащания към американци. Икономическите експерти обаче, както и ФЕД, призоваха правителството да прокара повече помощ, тъй като това ще поддържа неотдавнашното икономическо възстановяване.

    Карл Икан, милиардер инвеститор и председател на Icahn Enterprises, заяви, че тези мерки са били "много ефективни" за икономиката и пазара.

    Ако погледнете цените на акциите, мисля, че някои от тях са нелепо високи, но липсата им се оказва много, много по-скъпа“, каза Икан по време на срещата на върха на 13D Monitor Active-Passive Investor 

    Инвеститорите получиха и обнадеждаващи новини за лечението на коронавирус. GenMark Diagnostics заяви, че Администрацията по храните и лекарствата е разрешила на компанията спешно разрешение за провеждане на тест, който проверява за грип, коронавирус и други вируси.

    Фед Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average S&P 500 

    Оценка на новината

    0