• Фючърсите на акции с незначителни промени на фона на преговорите във Вашингтон

    Фючърсите на акции с незначителни промени на фона на преговорите във Вашингтон

    Сесията в понеделник е доказателство, че инвеститорите и търговците коригират своите позиции.

    Фючърсите на акции с незначителни промени на фона на преговорите във Вашингтон

    Американските фючърси на акциите бяха малко променени рано сутринта в понеделник. Инвеститорите се готвят за напрегнатата седмица за корпоративните печалби и наблюдават преговорите за стимулиране във Вашингтон.

    Фючърсите за Dow Jones Industrial Average, S&P 500 и Nasdaq 100 се търгуваха на относително положителна територия.

    Спадът в нивата на фючърсите последва силна седмица за фондовия пазар. Dow скочи с 3,3%, като отчете най-големия си едноседмичен ръст от август. S&P 500 и Nasdaq Composite спечелиха съответно 3,8% и 4,6%.

    „Пазарите миналата седмица очевидно оцениха яснотата на изборите и заедно с това нарастващата вероятност за допълнителни фискални стимули - поне в процес на подготовка. Това се отрази и на нарастващите доходности на държавното съкровище“, каза Джулиан Емануел, главният стратег за акции и деривати на BTIG.

    Шансовете за нов кръг от стимули преди изборите обаче изглеждаха по-слаби през уикенда, тъй като и председателят на Камарата - Нанси Пелоси, Калифорния, и сенатските републиканци, оттеглиха предложението от Белия дом за помощен пакет от 1,8 трилиона долара. Пелоси подчерта, че според нея са недостатъчни предложенията по въпроси на здравеопазването.

    Междувременно министърът на финансите Стивън Мнучин и началникът на кабинета на Белия дом - Марк Медоус, призоваха за отделно гласуване на Програмата за защита на заплатите.

    Сесията в понеделник е доказателство, че инвеститорите и търговците коригират своите позиции, преди сезонът на печалбите за третото тримесечие да започне по-късно през седмицата. Няколко големи банки и авиокомпании, като JPMorgan Chase и Delta Air Lines, ще отчетат своите резултати във вторник.

    Dow Nasdaq Composite Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    0