• Акциите на Аpple и Аmazon с печеливша сесия в понеделник

    Акциите на Аpple и Аmazon с печеливша сесия в понеделник

    Фондовите фючърси се отвориха малко по-високо в понеделник вечерта.

    Акциите на Аpple и Аmazon с печеливша сесия в понеделник

    Акциите на Apple се повишиха през нощта във вторник, след скок от над 6% по време на редовната сесия в понеделник. Уолстрийт трескаво наблюдаваше новото събитие на компанията за стартиране на новия модел iPhone. Очаква се iPhone 12 да представи първия на Apple с 5G за по-бърза свързаност, който да разполага с OLED екрани и LIDAR сензори за възможности за разширена реалност на някои модели.

    Акциите на гиганта за електронна търговия - Amazon, затвориха с 4,8% по-високо. Amazon Prime Day стартира във вторник, като се очаква събитието да донесе близо 10 милиарда долара печлаба само по време на двудневните продажби.

    Напредъкът в акциите на Amazon и Apple в понеделник допринесе до голяма степен за по-широкото рали на пазара, тъй като S&P 500 затвори на шестседмичен връх. Nasdaq лесно се представи по-добре спрямо останалите основни индекси с ръст от над 2,5%.

    Обяваването на резултатите от корпоративните тримесечни приходи ще стартира по-късно днес. Компаниите, които трябва да отчитат резултатите от печалбите за третото тримесечие, включват JPMorgan Chase (JPM) и Citigroup (C), което дава на инвеститорите първи поглед върху представянето на големите банки, засегнати силно от ниските лихви и нарастването на резервите в очакване на неизпълнение на задълженията на клиентите по-рано тази година.

    Натрупванията на резерви за третото тримесечие може да не съвпадат с десетките милиарди долари, които тези банки колективно са отделили през второто тримесечие в очакване на просрочени заеми по време на пандемията, въпреки че Уолстрийт все още се подготвя за провизии за кредитни загуби.

    Икономистите очакват компаниите от финансовия сектор на S&P 500 да отбележат спад на печалбата на акция, като цяло, с 19,4% спрямо миналата година. И все пак тази оценка - заедно с по-широката прогноза за приходите от S&P 500 да спаднат с 20,5% през третото тримесечие - е подобрена към днешна дата.

    „Увеличението на оценките на приходите на анализаторите отразява повишената увереност в перспективите, дори и с предизвикателствата, които Covid-19 все още представлява по отношение на социално дистанциране, различни протоколи за безопасност и променящо се поведение на потребителите“, казаха анализаторите от LPL Research - Джефри Бучбиндер и Райън Детрик„Вярваме, че технологичният сектор и групите за електронна търговия в интернет, ще донесат ръст на печалбите през третото тримесечие“, добавиха още те. 

    Apple iPhone Amazon Уолстрийт Nasdaq S&P 500 

    Оценка на новината

    0