• Tрети пореден ден на загуби за американския фондов пазар

    Tрети пореден ден на загуби за американския фондов пазар

    Фючърсите стартираха с ниски показатели.

    Tрети пореден ден на загуби за американския фондов пазар

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average поевтиняха с 280 пункта или с 1%. Фючърсите на S&P 500 загубиха 1%, а тези на Nasdaq 100 спаднаха с 1,5%.

    Печалбите за третото тримесечие продължават да се разпространяват. Morgan Stanley отчете печалба за третото тримесечие от $ 2.7 милиарда, или $ 1.66 на акция, надхвърляйки прогнозата на анализаторите, анкетирани от Refinitiv, за $ 1,28. Тя генерира приходи от $ 11,7 милиарда благодарение на силната търговия, с 16% по-висока от година по-рано и с милиард долара повече от прогнозата.

    Банковите гиганти Goldman Sachs, Wells Fargo и Bank of America отчетоха последните си тримесечни резултати в сряда заедно с United Airlines. Резултатите на Goldman и Bank of America оглавиха очакванията на анализаторите. 

    Несигурността около преговорите за държавна финансова помощ доведе до втория пореден дневен спад на пазара в сряда. Dow се плъзна с повече от 160 точки, или 0,6%. S&P 500 и Nasdaq Composite се отдръпнаха съответно с 0.7% и 0.8%. В сряда бе отбелязано за първи път от септември основните индекси да отчитат поредни ежедневни загуби.

    „Волатилността на пазара ще продължи през следващите седмици, тъй като инвеститорите се подготвят за множество несигурности - липсата на ваксина срещу Covid-19 (след неуспех за Johnson & Johnson), размерът и времето на допълнителните американски фискални стимули и резултатите от изборите'', отбеляза Марк Хефеле, главен инвестиционен директор по управление на глобалното богатство в UBS. „Неравномерното възстановяване в американската икономика също допринася за притесненията на инвеститорите, тъй като сезонът на резултатите започна тази седмица.“

    „Докато инвеститорите в световен мащаб се опитват да преценят действителните щети, нанесени на икономиката от Covid-19, очакванията са просто, че печалбите няма да бъдат толкова лоши, колкото през Q2'', допълни Джеф Килбърг, главен изпълнителен директор в KKM Financial.

    „В случай, че имаме общ положителен тон, вярвам, че пътят към американските акции е по-висок“, добави Килбург.

    Още новини от деня:

    Инвеститорите очакват всякакви признаци, че все още е възможно постигането на споразумение относно новото законодателство на САЩ. Министърът на финансите - Стивън Мнучин, заяви, това ще се постигне трудно преди изборите, тъй като демократите и републиканцитевсе още не съумяват да постигнат консенсус.

    Европейските правителства възстановяват пандемичните ограничения, за да ограничат втора вълна от коронавируса. Франция обяви извънредно положение, а Великобритания се приближава до второ национално заключване. Европейските референтни ценни книжа загубиха над 2%.

    Франция и Холандия одобряват план ЕС да ограничи силата на Big Tech, включително като ги раздели, според Financial Times. След доклада акциите на Facebook, Apple и Alphabet са били по-ниски с около 2% в предварителната търговия.

    САЩ Morgan Stanley Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average S&P 500 

    Оценка на новината

    0