• Фючърсите на акциите продължиха серията от загуби

    Фючърсите на акциите продължиха серията от загуби

    Инвеститорите очакват най-новите данни за продажбите на дребно.

    Фючърсите на акциите продължиха серията от загуби

    Фондовите фючърси отбелязаха ниски нива при овърнайт търговията рано сутринта в петък.

    Индустриалният фючърс на Dow Jones Industrial Average се понижи с около 25 пункта. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 също отбелязаха лек спад.

    Основните средни стойности претърпяха своя трети пореден ден загуби в четвъртък - най-дългата им серия от загуби от близо месец. Dow и S&P 500 затвориха своите минимуми в четвъртък, обаче, подпомогнати от силата в цикличните акции, включително финансови и имена на недвижими имоти.

    Слабостта на акциите тази седмица се появи на фона на несигурността около предоставянето на финансовия държавен стимул в борбата срещу коронавируса, както и опасенията от влошаване на пандемията Covid-19 по света.

    Законодателите във Вашингтон продължиха да изпращат смесени сигнали за напредъка към сделката за стимулиране.

    Министерството на финансите - Стивън Мнучин, заяви, че Белият дом няма да позволи различия относно целите за финансиране на борабата срещу Covid-19. По-късно президентът Доналд Тръмп заяви, че ще повиши офертата си за пакет от стимули над сегашното си ниво от 1,8 трилиона долара. Демократите от парламента приеха законопроект за 2,2 трилиона долара.

    Междувременно скокът на новите случаи на коронавирус в Европа също затрудни инвеститорите. Правителството на Обединеното кралство обяви плановете си да наложи по-строги ограничения на коронавируса за Лондон, докато френското правителство обяви извънредно положение по-рано тази седмица на фона на нарастването на случаите на заболели. Германия също обяви нови правила за ограничаване на разпространението на вируса.

    спад Вашингтон пандемията COVID-19 Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции

    Оценка на новината

    0