• Американските фючърси на акции се повишиха рано в понеделник сутринта

  Американските фючърси на акции се повишиха рано в понеделник сутринта

  IBM планира да публикува последните си тримесечни резултати по-късно през деня.

  Американските фючърси на акции се повишиха рано в понеделник сутринта

  Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се повишиха с 257 пункта. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 също се търгуваха на положителна територия.

  Анализ на данните от университета "Джон Хопкинс" показа, че случаите на заболели от Covid-19 нарастват с 5% или повече в повече от 38 държави. В национален мащаб средната дневна стойност на случаите се е увеличила с повече от 16% на седмица - до близо 55 000. Новите коронавирусни инфекции в Европа нарастват с около 97 000 на ден, което е с 44% повече от предходната седмица.

  Във Вашингтон, председателя на парламента - Нанси Пелоси, заяви, че дава на администрацията на Тръмп 48 часа, за да постигне споразумение за помощ преди изборите на 3 ноември. Пелоси и министърът на финансите - Стивън Мнучин, продължиха дискусиите си през уикенда. 

  Новата вълна на коронавирусните инфекции, допринесоха за размирни търговски действия миналата седмица.

  S&P 500 и Dow паднаха три поредни дни миналата седмица, преди да затворят малко по-високо в петък. Nasdaq Composite публикува първата си четиридневна поредица от загуби от септември насам.

  „Изборите в САЩ са близо, фискалните стимули остават ключов краткосрочен потенциален катализатор, а развитието на фронта на вирусите остава критично за дългосрочните перспективи“, каза Шериф Хамид, стратег от Jefferies „Много е вероятно много да се случат през следващите няколко седмици и по-широката макро картина може да се промени значително значително в зависимост от развитието по всички тези фронтове“, добави още той.

   

  пандемията COVID-19 Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500 

  Оценка на новината

  0