• Фючърсите на акции стабилизираха нивата си след обнадеждаващи новини от Вашингтон

    Фючърсите на акции стабилизираха нивата си след обнадеждаващи новини от Вашингтон

    SK Hynix обяви, че ще купи бизнеса с памет NAND и съхранение на Intel за 9 милиарда долара.

    Фючърсите на акции стабилизираха нивата си след обнадеждаващи новини от Вашингтон

    Фючърсите на щатските акции се повишиха по време на ранната търговия във вторник сутринта, преди крайния срок за нова сделка за фискални стимули от Вашингтон.

    Фючърсните договори за Dow Jones Industrial Average спечелиха 79 пункта, като тези на S&P 500 и Nasdaq 100 също отбелязаха лек ръст.

    Междувременно акциите на компонента Dow Intel се повишиха с около 1,2% по време на търговията в понеделник. Ходовете дойдоха, след като южнокорейският производител на чипове SK Hynix обяви, че ще купи бизнеса с памет NAND и съхранение на Intel за 9 милиарда долара.

    Фондовият пазар претърпя голям спад по време на сесията в понеделник, като Dow свали 410 точки, а S&P 500 и Nasdaq Composite загубиха малко над 1,6%. Всичките 11 S&P сектора завършиха на червено. Спадът отбеляза четвъртия ден на спад от пет за Dow и S&P 500, докато това беше петата поредна отрицателна сесия за Nasdaq.

    Компанията за потребителски продукти Procter & Gamble ще публикува резултатите си днес, а гигантът Snap и стрийминг на видео Netflix, ще докладва след затварянето на пазара. Акциите на компонента Dow IBM паднаха с 3% при продължителна търговия, след като компанията отчете третото си поредно тримесечие на намаляващи приходи.

    Председателят на парламента Нанси Пелоси и министърът на финансите Стивън Мнучин продължиха стопяват различията си, обсъждайки компромисен пакет стимули. Ораторът каза, че вторник е крайният срок за постигане на споразумение преди изборите на 3 ноември.

    Стимулиращите преговори висяха над пазара в продължение на месеци след изтичането на основните разпоредби от Закона за грижите в края на юли. Оттогава растежът на работни места се забави, но потребителските разходи продължават да се възстановяват. Някои показатели обаче показват, че спестяванията, натрупани от масивния пакет за икономическо облекчение, започват да се изчерпват.

    Демократите от Камарата на парламента приеха два допълнителни законопроекта за облекчение, които не намериха сцепление в контролирания от републиканците Сенат. Най-новата сметка от Демократите на камарата беше 2,2 трилиона долара, докато контрапрофесионалните предложения от Белия дом се промъкнаха до около 1,9 трилиона долара през последните седмици.

    Андрю Смит, главен инвестиционен стратег в Delos Capital Advisors, заяви, че ако не се постигне споразумение през тази седмица, икономиката няма да се върне в рецесия, но ще пропусне шанса да направи възстановяването си по-гладко.

    .

    Вашингтон Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    0