• Акциите на Netflix отбелязаха спад

    Акциите на Netflix отбелязаха спад

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се повишиха със 160 пункта.

    Акциите на Netflix отбелязаха спад

    Фючърсите на американските борсови индекси се повишиха в ранните сутрешни търгове в сряда, след като шефът на кабинета на Белия дом - Марк Медоус, заяви, че председателят на камарата Нанси Пелоси и министърът на финансите Стивън Мнучин са постигнали „добър напредък“ в преговорите за новото законодателство на САЩ. 

    Фючърсите на S&P 500 и фючърсите Nasdaq 100 се търгуваха на положителна територия.

    Множество компании отчетоха тримесечни печалби след камбаната във вторник, най-вече Netflix. Акциите на стрийминг гиганта спаднаха с 5,7%, след като компанията пропусна прогнозите за приходите и отчете по-малко от очакваното добавяне на абонати. От друга страна, акциите на Snap скочиха с 24%, след като компанията отчете изненадваща печалба.

    Индустриалното средно ниво Dow Jones завърши сесията с 0,4%, или 113,37 точки, по-високо. В един момент по време на сесията средната стойност на 30 акции се е увеличила с повече от 300 точки. S&P 500 спечели 0,5%, за да завърши деня на 3,443.12, докато Nasdaq Composite напредна с 0,3%, затваряйки на 11 516,49.

    Демократите и администрацията на Тръмп в продължение на месеци се борят да преодолеят фундаментални разногласия относно допълнителни стимулиращи мерки - включително сумата в долари - тъй като икономиката продължава да чувства тежестта на пандемията от коронавирус.

    „Политическите дискусии във връзка със сделката за стимулиране и продължаващата несигурност на изборите ни дават допълнително оправдание за краткосрочните пазарни безпокойства“, каза Дейвид Бансен, главен инвестиционен стратег в The Bahnsen Group, която контролира клиентски активи в размер на 2,5 млрд.долара.

    „Много малко участници на пазара всъщност се съмняват, че изобщо ще бъде приет някакъв законопроект за облекчение на данъците“, добави той.

     

    САЩ Netflix Dow Jones Nasdaq S&P 500 

    Оценка на новината

    0