• Фючърсите на Dow паднаха с 200 пункта на фона на предстоящите избори

    Фючърсите на Dow паднаха с 200 пункта на фона на предстоящите избори

    Фючърсите бяха подложени на натиск, след като американските власти заявиха, че Иран предприема стъпки за намеса в президентските избори в САЩ.

    Фючърсите на Dow паднаха с 200 пункта на фона на предстоящите избори

    Фючърсите на американските борсови индекси, паднаха рано сутринта в четвъртък и записаха допълнителни загуби за пазара, когато редовната търговия се възобнови.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average паднаха с 200 пункта. Тези на S&P 500 и Nasdaq-100 също се търгуваха на отрицателна територия.

    Ходовете след работно време дойдоха след загубите на Уолстрийт по време на редовната сесия в сряда. Индустриалната средна стойност на Dow Jones се понижи с 97,97 пункта, или 0,4%, обръщайки печалба от над 100 пункта по-рано през деня. S&P 500 поевтиня с 0,2%, докато Nasdaq Composite падна с 0,3% в сряда.

    Компаниите продължиха да подават отчети за печалбите за третото тримесечие в сряда, като производителят на електрически автомобили Tesla и веригата за бурито Chipotle предлагат на инвеститорите актуализации за своя бизнес.

    Tesla на Elon Musk отчете петото си поредно тримесечие на печалба, отчитайки печалба на акция от 76 цента срещу консенсусната оценка от 57 цента, очаквана от анализатори, анкетирани от Refinitiv. Компанията вече съобщи, че е доставила 139 300 автомобила през тримесечието, което е нов рекорд за Tesla.

    Главният изпълнителен директор Мъск отбеляза призива на компанията за приходи, че Tesla планира да започне да доставя автомобили от нови фабрики в Бранденбург, Германия и Остин, Тексас през 2021 г., но в началото производството може да бъде забавено. 

    Междувременно Chipotle Mexican Grill отчете повишение на капитала си с 4% при продължителна търговия, след като заяви, че преминаването към поръчки за доставка е увеличило разходите и е довело до намалени продажби на напитки през третото тримесечие.

    Въпреки че овърнайт сесията започна със скромни завишения, фючърсите бяха подложени на натиск, след като американските власти заявиха, че Иран предприема стъпки за намеса в президентските избори в САЩ, а Русия е получила информация за американските избиратели.

    По-конкретно, директорът на Националното разузнаване - Джон Ратклиф каза, че Иран изпраща „фалшиви имейли, предназначени да сплашат избирателите, да подбудят вълнения и да навредят на президента Доналд Тръмп."

    Съобщението от висшите служители на разузнаването в страната се появи на фона на вече ожесточения предизборен сезон и увеличи несигурността по отношение на приемане на ново за конодателство за справяне със здравните и икономическите последици, причинени от коронавируса.  Белият дом и демократите продължават да ограничават различията си по отношение на здравните приоритети.

    Tesla Dow Nasdaq Composite Фючърси на акции Chipotle

    Оценка на новината

    0