• Фючърсите на Dow паднаха с повече от 300 пункта след бум на заболели от Covid-19 в САЩ

    Фючърсите на Dow паднаха с повече от 300 пункта след бум на заболели от Covid-19 в САЩ

    Уолстрийт се готви за последната седмица на търговия преди деня на изборите.

    Фючърсите на Dow паднаха с повече от 300 пункта след бум на заболели от Covid-19 в САЩ

    Фючърсите, обвързани с основните бенчмаркове в САЩ, се търгуваха ниско в ранните сутрешни търгове в понеделник.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average паднаха с 307 пункта. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 също се търгуваха на отрицателна територия.

    Спадът на фючърсите дойде на фона на рекордния скок на новите случаи на коронавирус в САЩ.

    Тази седмица търговците очакват докладите за печалби на големите технологични имена - Apple, Facebook, Alphabet, Amazon, Boeing и Caterpillar, както и ключови икономически данни. Първият поглед върху БВП за третото тримесечие ще стане ясен в четвъртък.

    Тази седмица се отбелязва последната седмица на октомври и последният период на търговия преди 3 ноември. Основните средни стойности са на път да постигнат умерени печалби за месеца, като S&P 500 и Nasdaq са нарастнали с повече от 3% до момента. 30-акционният Dow е нараснал с около 2% този месец.

    Референтната 10-годишна доходност на Министерството на финансите скочи до четиримесечен връх от 0,84% миналата седмица, предизвиквайки нарастване на банковите акции.

    Началникът на кабинета на Белия дом - Марк Медоус заяви, че САЩ  контрол върху пандемията на фона на вълната от нови случаи. 

    „Въз основа на действията на фондовия пазар, които видяхме през последните две седмици, ни се струва, че ще са необходими някои сериозни нови новини, които да подсилят значителен спад през следващата седмица и половина“, Мат Малей, шеф пазарен стратег на Miller Tabak, се казва в бележка от неделя.

    Бившият вицепрезидент Джо Байдън поддържа значителна преднина пред президента Доналд Тръмп в националните социологически проучвания, въпреки че разликата леко се е намалила в последно време.

    САЩ БВП Dow Nasdaq Composite S&P 500 

    Оценка на новината

    0