• Фондовите фючърси се засилват след най-лошия спад на Dow от близо два месеца

    Фондовите фючърси се засилват след най-лошия спад на Dow от близо два месеца

    Разпродажбата на Уолстрийт тласна Dow и S&P 500 до най-големите им еднодневни спадове от повече от месец.

    Фондовите фючърси се засилват след най-лошия спад на Dow от близо два месеца

    Dow добави 25 пункта, или 0,09%, малко след началото на търговията през нощта. По време на редовния период на търговия индексът падна с 650 пункта, или 2,3%, за най-лошия си спад от една сесия от началото на септември. S&P 500 падна с 1,9% за най-лошия си спад от 23 септември, а Nasdaq - с 1,6%.

    Авиокомпаниите, круизните линии и курортните запаси се стабилизираха в края на търговията, след като претърпяха рязък спад по-рано през деня. Търговците избягваха имена, които са изложени на смущения, породени от пандемията Covid-19.

    Притесненията относно увеличения брой нови случаи в САЩ и в чужбина допринесоха до голяма степен за тревогата на търговците. В национален мащаб случаите достигнаха рекордните над 80 000 в петък и отново се задържаха над този праг в събота. Д-р Антъни Фаучи, най-добрият експерт по инфекциозни болести в страната, заяви, че САЩ все още са в „първоначалната първа вълна“ на пандемията.

    Отвъд океана, Чехия се присъедини към Франция, Испания и Италия при налагането на вечерен полицейски час, за да се опита да ограничи разпространението на коронавируса, но броят на заболелите прoдължава да нараства в цяла Европа.

    Възобновяването на вируса се усложни и от продължаващата несигурност относно резултатите от изборите в САЩ през следващата седмица и дискусиите за друг важен пакет за облекчаване на коронавируса извън Вашингтон.

    европа САЩ пандемията COVID-19 Dow Jones Nasdaq S&P 500 

    Оценка на новината

    0