• Фючърсите на Dow паднаха с повече от 100 пункта

    Фючърсите на Dow паднаха с повече от 100 пункта

    Amazon и Zoom Video нараснаха значително, докато запасите, зависими от отворената икономика, намаляха.

    Фючърсите на Dow паднаха с повече от 100 пункта

    Dow падна с повече от 200 пункта по време на редовната търговия, а S&P 500 претърпя загуба от 0,3%. Междувременно Nasdaq Composite напредна с 0,6%.

    Уолстрийт се запозна с последната партида корпоративни печалби за предходното тримесечие, включително тези на технологичния гигант Microsoft. Компанията отчете по-добри от очакваното приходи за предходното тримесечие, тъй като продажбите от облачния му бизнес нараснаха рязко. 

    „Това е ярък контраст с провала на печалбите, който видяхме от зрелия стабилен софтуер SAP по-рано тази седмица, който подчерта очевидните победители и губещи в тази смяна в облака, като MSFT води в класацията“, каза анализаторът на Wedbush - Дан Айвс.

    First Solar също публикува тримесечни цифри, които надвишават очакванията на анализаторите, изпращайки нагоре своите акции с около 10%. Boeing, General Electric, UPS и Fiat Chrysler са сред компаниите, които ще представят своите доклади по-късно днес.

    Ежедневните случаи на коронавирус в САЩ са нараснали с рекордните средно 69 967 през последната седмица, показват данни, събрани от университета "Джон Хопкинс". Междувременно хоспитализираните се е увеличил с 5%, според данните от Covid Tracking Project.

    Този подтик накара някои държави да възобновят прилагнето на някои ограничителни мерки. 

    „Несигурността относно свързаните с COVID-19 ограничения за мобилност и политиката на САЩ означава, че трябва да очакваме нестабилността да остане повишена за баланса на годината“, каза Марк Хефеле, главен инвестиционен директор за управление на глобалното богатство в UBS. „С десет кандидати за ваксина в последващ етап на глобални изпитания, нашият основен сценарий е, че ограниченията могат да бъдат премахнати до 2021, което ще помогне на корпоративните печалби да се възстановят до пре-пандемичните максимуми към края на 2021 г.“, допълни още той.

    САЩ Microsoft Dow пандемията COVID-19 Nasdaq Composite S&P 500 

    Оценка на новината

    0