• Уолстрийт се възстановява от най-лошите разпродажби за месеци

    Уолстрийт се възстановява от най-лошите разпродажби за месеци

    Фючърсите на Dow се покачиха с близо 300 пункта.

    Уолстрийт се възстановява от най-лошите разпродажби за месеци

    Фючърсите на американските акции се повишиха по време на сутрешната търговия след най-лошия ден за пазара от няколко месеца.

    Фючърсите, обвързани с Dow Jones Industrial Average, се покачиха с 291 пункта. Тези за S&P 500 и Nasdaq 100 се търгуваха на умерено положителна територия.

    Ходът във фючърсите идва след рязко разпродажба по време на сесията в сряда, която удължи поредицата от загуби на Уолстрийт.

    Dow загуби 934 точки, или 3,4%, за четвъртия си пореден отрицателен ден и най-лошата загуба от 11 юни. S&P 500 също отчете най-лошия си ден от 11 юни, като падна с 3,5% за третата си поредна отрицателна сесия.

    Технологичният Nasdaq Composite претърпя малко по-голяма загуба от 3,7%, след като напредваше умерено през предходната сесия, отбелязвайки най-лошото си представяне от 8 септември.

    Разпродажбата отразява тежък ден за европейските пазари, тъй като нарастващите случаи на заболели от Covid-19 подтикват лидерите на Германия и Франция да обявят нови икономически ограничения за следващия месец. 

    Марк Лускини, главен инвестиционен директор в Janney Capital Management, заяви, че смята, че оттеглянето ще се окаже възможност за закупуване, тъй като някои от акциите, които биха се възползвали от икономическо възстановяване.

    „Това не е показателно за инвеститорите, които индикират ръст тук вътрешно или на глобална основа“, добави той.

    Спадът на пазара идва, когато инвеститорите се подготвят за масивен ден на корпоративните печалби в четвъртък. Moderna, Yum Brands и Comcast, компанията майка на NBCUniversal и CNBC.

    Очакват се и тримесечните резултати на най-големите технологични компании в света, включително Amazon, Apple, Facebook и Google-майка Alphabet. В комбинация тези компании имат пазарна капитализация над 5 трилиона долара.

    Боб Дол, главен стратегически акционер в Nuveen, заяви в „Closing Bell“, че неуспехът за по-силната от очакваната първа половина на сезона на печалбите да стимулира по-широкия пазар е повод за безпокойство.

    „Друго нещо, което ме притеснява, е, че много компании излизат с много по-лоши печалби от очакваното, запасите първоначално нарастват и след това избледняват. Твърде много акции падат на добри резултати от печалбата. Пазарът просто е уморен и се нуждае от почивка“, отбеляза още той.

    Уолстрийт Dow Jones Industrial Average Nasdaq Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    0