• Фючърсите на акциите поддържат сравнително високи нива на фона на несигурността в САЩ

    Фючърсите на акциите поддържат сравнително високи нива на фона на несигурността в САЩ

    Акциите на технологични компании, включително Apple и Amazon, спаднаха след техните тримесечни отчети за приходите.

    Фючърсите на акциите поддържат сравнително високи нива на фона на несигурността в САЩ

    Фючърсите на акциите бяха с по-високи показатели в ранните сутрешни търговия в понеделник на фона на нарастващите опасения, че случаите на коронавирус могат да забавят световната икономика.

    Търговците се подготвиха за президентските избори във вторник в САЩ, където оспорваната битка за президент или Сенат може да забави така необходимия фискален стимул за американската икономика.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average нараснаха с 40 пункта. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq-100, от друга страна, се търгуваха незначително по-високо.

    Dow затвори месец октомври с 4,6% загуба, отбелязвайки най-лошото си месечно представяне от март насам. S&P 500 и Nasdaq са паднали съответно с 2,8% и 2,3% през миналия месец, като и двата индекса "пострадаха" през последните два месеца.

    Основните средни стойности излизат от най-лошата си седмица от 20 март насам, когато случаите на коронавирус нараснаха, преговорите за фискални стимули се разпаднаха и 

    Волатилността нарасна до четиримесечен връх по време на рутирането на акциите от миналата седмица. Индексът на волатилност Cboe (VIX), известен също като „измервател на страха“ на пазара, скочи за кратко над 40.

    Някои от Уолстрийт вярват, че разпродажбите до деня на изборите дават на пазара по-малък риск от отрицателен резултат за оспорвания резултат.

    Преди изборите във вторник Джо Байдън има значителна национална преднина пред президента Доналд Тръмп. Бившият вицепрезидент събра 52% подкрепа от регистрирани избиратели срещу 42% за президента, според проучване на NBC News.

    Изборите в Сената също могат да бъдат решаващи за пазарите, тъй като много ключови политически промени, включително допълнителни фискални стимули, зависят от това кой държи контрола на мнозинството.

    „Светът все още е до голяма степен е поставен на пауза, тъй като инвеститорите очакват яснота по отношение на изборите в САЩ, каза Адам Крисафули, основател на Vital Knowledge. "Ситуацията вероятно ще се изясни само след няколко дни, благодарение на приключването на изборите, възобновяването на преговорите за стимулиране във Вашингтон и допълнителна подкрепа от централната банка.“

    САЩ Уолстрийт Dow Nasdaq Фючърси на акции

    Оценка на новината

    0