• Фючърсите на акции се повишиха по време на търговията в сряда

    Фючърсите на акции се повишиха по време на търговията в сряда

    Акциите на Netflix спечелиха 3,7%.

    Фючърсите на акции се повишиха по време на търговията в сряда

    Фючърсите на S&P 500 се търгуваха с 0.7% по-високо, а тези на Nasdaq 100 скочиха с 2.6%.

    По-рано, в овърнайт сесията фючърсните договори за Dow и S&P 500 бяха подложени на известен натиск, след като президентът Доналд Тръмп се опита да претендира за победа, въпреки че милиони легитимни гласове все още не бяха отчетени.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се покачиха с 22 пункта или под 0,1%. 

    Акциите на Facebook, Amazon, Apple, Alphabet и Microsoft се увеличиха с повече от 2%.

    Търговците и инвеститорите от Уолстрийт отдават хода на технологиите и фючърсите на Nasdaq 100 на редица фактори, включително стабилната доходност на групата и привлекателността за безопасност по време на несигурност. Освен това някои възприемат потенциала на републиканците да държат Сената като положителен за групата, тъй като по-високите данъци върху капиталовите печалби от конгреса на демократите биха могли да окажат влияние върху сектора с висок растеж.

    Търговците наблюдаваха битката за Сената и нейните последици за бъдещите фискални политики. Досега в изборната нощ не беше ясно дали демократите ще успеят да си върнат Сената. Републиканците вероятно са спечелили ключова победа с републиканския сенатор Джони Ернст, който се очаква да спечели състезанието в Сената на Айова.

    Участвайки в изборите, търговците се опасяваха, че демократът ще спечели в Сената и президентството на Байдън може да доведе до по-високи данъчни ставки, особено засягайки технологичните дялове. В същото време някои инвеститори се надяваха, че така наречената "синя вълна" може да даде по-голям стимул за борба с ефектите от коронавируса, като увеличи запасите, свързани с икономика.

    Чао Ма от Инвестиционния институт Wells Fargo смята, че инвеститорите с по-дълъг времеви хоризонт не трябва да се притесняват прекалено много за въздействието на изборите върху пазара.

    „Историята на икономиката и индексът S&P 500 предполага, че партийната принадлежност на президента не е имала голямо значение по отношение на дългосрочната възвръщаемост“, отбеляза Чао Ма. „Дългосрочните двигатели на индекса S&P 500 бяха икономиката и печалбите на бизнеса и очакваме това да продължи да бъде така и след изборите през 2020 г.“

    САЩ Уолстрийт избори Nasdaq Фючърси на акции Do

    Оценка на новината

    0