• Фючърсите на Dow по-високи с около 200 пункта след следизборния митинг

    Фючърсите на Dow по-високи с около 200 пункта след следизборния митинг

    Apple и Netflix поскъпнаха съответно с 4% и 2%.

    Фючърсите на Dow по-високи с около 200 пункта след следизборния митинг

    Фючърсите на американските борсови индекси бяха по-високи в ранните сутрешни търговия в четвъртък, тъй като инвеститорите се надяваха, че победителят на президентските избори в САЩ скоро ще бъде определен.

    Фючърсните договори, обвързани с Dow Jones Industrial Average, се повишиха със 188 пункта. Фючърсите S&P 500 и Nasdaq 100 също се търгуваха на положителна територия.

    Дори и с неяснотата на новоизбрания президент, акциите нараснаха значително по време на търговската сесия в сряда, тъй като надеждите за синя вълна в Конгреса намаляха, което според някои би било попътен вятър за области от пазара, включително Big Tech.

    „Изглежда вероятно да видим разделен конгрес, който въз основа на историята е бил предпочитанието на фондовия пазар“, каза Линдзи Бел, главен инвестиционен стратег в Ally Invest. „Можете да видите, че това очакване се цени на пазара, тъй като здравеопазването, комуникационните услуги и технологичните запаси са водещи."

    В сряда Dow завърши сесията с печалба от 367,63 точки, или 1,3%. На най-високата си сесия средната стойност от 30 акции спечелиха 821 точки. S&P 500 напредна с 2,2%, докато Nasdaq Composite скочи с 3,9%.

    Facebook спечели 8,3%, докато Amazon и Alphabet напреднаха с над 6%.

    Вдигането на акции в САЩ настъпи, въпреки че резултатите от изборите останаха в ефир след рекордната избирателна активност, както и скокът на отсъстващите бюлетини, тъй като хората останаха вкъщи на фона на скока на заболелите от Covid-19.

    Кампанията на Тръмп заяви, че ще поиска повторно преброяване в Уисконсин, а по-рано през деня, че предявява иск за спиране на преброяването на бюлетините в Мичиган и Пенсилвания. Късно в сряда кампанията на Тръмп също така заяви, че е завела дело в Джорджия с искане да изисква от всички окръзи там да отделят бюлетини, които пристигат след крайния срок за гласуване, от други, „законно подадени бюлетини“.

    „Пазарите реагират много положително на факта, че голяма част от несигурността на изборите отмина. Не всичко, но поне най-лошите резултати изглежда са избегнати“, каза Брад Макмилън, главен инвестиционен директор на Commonwealth Financial Network.

    Междувременно се очакваше демократите да запазят контрола върху Камарата, докато обръщането на Сената става все по-малко вероятно.

    „Вероятно ще видим Сената да остане разделен, което ще ограничи политическите опции за всеки, който спечели президентството. Това вероятно изключва каквато и да е значителна данъчна дейност, както и ограничаване на каквито и да било действия за контрол на големите технологични фирми“, добави Макмилън.

     

    САЩ Amazon избори Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average S&P 500 

    Оценка на новината

    0