• Фючърсите на американските акции със следизборно рали

    Фючърсите на американските акции със следизборно рали

    Уолстрийт отбеляза най-добрата си седмица от април насам, въпреки че резултатите от президентските избори са все още неясни.

    Фючърсите на американските акции със следизборно рали

    Фючърсите, свързани с Dow Jones Industrial Average, загубиха 61 пункта, докато тези за S&P 500 и Nasdaq 100 също бяха на отрицателна територия.

    Трите индекса постигнаха четвъртата си поредна положителна сесия в четвъртък и бяха на път за най-добрата си седмица от 9 април. S&P 500 и Dow са нараснали със 7% досега тази седмица. Технологичният Nasdaq Composite е начело с близо 9% печалба. Рязкото рали следва спад през предходната седмица.

    Нарастването на акциите настъпи, въпреки продължаващата несигурност относно резултата от изборите във вторник. Демократичният кандидат Джо Байдън води с 253 електорални гласа, според прогнозите на NBC News, докато президентът Доналд Тръмп има 214. Гласовете все още се отчитат в няколко ключови щати, включително Невада, Аризона, Пенсилвания и Грузия.

    Алиша Ливайн, главен стратег в BNY Mellon Investment Management, заяви, че възможността демократите да спечелят контрол над Сената е един от основните рискове, които не се оценяват на пазара.

    Ливайн допълни още, че силата на технологичните запаси се дължи отчасти на тяхната силна печалба и устойчивост в случай на нови икономически ограничения в САЩ през зимата, за да забавят разпространението на коронавируса.

    Републиканците подадоха множество правни оспорвания в няколко щати, свързани с продължаващото преброяване на гласовете, а кампанията на Тръмп заяви, че ще поиска повторно преброяване в Уисконсин.

    В съобщение от Белия дом в четвъртък вечерта Тръмп обяви, че е победил в няколко щати и отправи обвинения в измама на избиратели без доказателства, казвайки, че „има огромно количество съдебни спорове поради това колко несправедлив е бил този процес“.

    Доналд Тръмп Dow S&P 500  Джо Байдън Nasdaq 100

    Оценка на новината

    0