• Фючърсите на Dow се покачиха след победата на Байдън

    Фючърсите на Dow се покачиха след победата на Байдън

    S&P 500 отчете и най-голямата си печалба от предизборната седмица от 1932 г. насам.

    Фючърсите на Dow се покачиха след победата на Байдън

    Акциите продължиха голямото си следизборно рали, като фючърсите се повишиха в ранните сутрешни търгове в понеделник. Печалбите дойдоха, след като демократът Джо Байдън победи досегашния Доналд Тръмп в президентската надпревара за САЩ.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се повишиха с 403 пункта. Фючърсите S&P 500 и Nasdaq 100 също се търгуваха на положителна територия.

    S&P 500 и Nasdaq скочиха съответно със 7,3% и 9% през миналата седмица, докато Dow се повиши с 6,9%. S&P 500 отчете и най-голямата си печалба от предизборната седмица от 1932 г. насам.

    Tech беше най-големият победител миналата седмица сред 11-те сектора на S&P 500, нараствайки с 9,7%. Инвеститорите се активизираха в тази група, като перспективата за по-високи данъци и по-строги регулации под демократичен размах намаля.

    Уолстрийт се надяваше, че призивът ще намали шансовете за продължителна предизборна битка, дори когато Тръмп отказа да признае. Много търговци бяха заложили за волатилност на пазара през ноември, помагайки за подсилване на ралито.

    Председателството на Байдън може да означава връщане към по-традиционен, предсказуем подход към търговската политика, което вероятно ще доведе до по-малко нестабилни пазари. Очаква се демократите да запазят мнозинството си в парламента.

    Очаква се в понеделник Байдън да обяви членовете на работната си група за коронавирус, на които ще бъде възложено да изготвят план за ограничаване на разпространението на коронавируса, тъй като той достига рекордно високи нива.

    САЩ Dow Фючърси на акции S&P 500  Джо Байдън Nasdaq 100

    Оценка на новината

    0