• Фючърсите паднаха с повече от 200 пункта след рекордно рали

    Фючърсите паднаха с повече от 200 пункта след рекордно рали

    Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 се търгуваха на отрицателна територия.

    Фючърсите паднаха с повече от 200 пункта след рекордно рали

    Фондовите фючърси спаднаха при овърнайт търговия в понеделник след рекордно рали, предизвикано от обещаващи новини за коронавирусна ваксина.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average паднаха с 243 пункта.

    Екшънът за една нощ се случи след силно рали на Уолстрийт, в което Dow и S&P 500 достигнаха нови рекордни върхове в рамките на деня.

    Средната стойност от Dow от 30 акции нарасна над 800 пункта, отразявайки най-голямата си еднодневна печалба от 5 юни. Тя нарасна с над 1600 пункта в един момент, преди слабостта в технологичния сектор да окаже натиск върху по-широкия пазар. S&P 500 спечели 1,2%.

    Американският фармацевтичен гигант Pfizer и германската биотехнологична компания BioNTech обявиха в понеделник, че тяхната ваксина срещу коронавирус е повече от 90% ефективна за предотвратяване на Covid-19. Новините изпратиха пътническите запаси да скочат, тъй като възстановяването на тези компании зависи от успешното икономическо възобновяване.

    American Airlines, Delta и United скочиха с над 15%, докато Carnival, Norwegian и Royal Caribbean - с над 25%.

    „Силните резултати от ваксината на Pfizer бяха по-добри от повечето очаквания и означава, че може да се отворим икономиката по-рано от очакваното“, казва Райън Детрик, главен пазарен стратег в LPL Financial, „В съчетание с икономика, която продължава да изненадва нагоре и фондовият пазар сега цени в перспективата за много по-добра икономика през 21-а. "

    Докато цикличните акции водеха напредъка на пазара в понеделник, високотехнологичният Nasdaq Composite падна с 1,5%, тъй като инвеститорите изоставиха някои от популярните приложения за престой вкъщи като Zoom Video и Netflix. Nasdaq завърши сесията в понеделник с ниски нива.

    „Търговията„ остани вкъщи “, която води пазара по-високо през по-голямата част от тази година, може да отпадне в немилост“, каза Линдзи Бел, главен инвестиционен стратег в Ally Invest. „Все още има добър дългосрочен случай за технологиите, но той може да не надмине останалата част от пазара, както от март насам.“

    Големите новини за ваксината на Pfizer малко след като случаите на заболели от Covid-19 в САЩ надхвърлиха 10 милиона случая.

    Мнозина от Уолстрийт смятат, че жизнеспособната ваксина би била от решаващо значение за икономиката по пътя й към пълно възстановяване.

     

    Уолстрийт Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции Pfizer

    Оценка на новината

    0