• Фючърсите на акции претърпяха ротация на пазара

    Фючърсите на акции претърпяха ротация на пазара

    Dow нарасна с около 4% тази седмица.

    Фючърсите на акции претърпяха ротация на пазара

    Американските фючърси на акции бяха по-високи в ранните сутрешни търговия в срядa. Dow добави 211 пункта. Фючърсите на S&P 500 и фючърсите Nasdaq 100 също отбелязаха повишение.

    Във вторник Dow Jones Industrial Average се изкачи с 262 пункта. Подхранването на ралито е надеждата за връщане към нормалната икономическа дейност с ефективна ваксина срещу Covid-19

    S&P 500 падна с 0,14%. Технологичният Nasdaq Composite загуби 1,4%, като Microsoft, Amazon, Facebook и Alphabet също затвориха на червено.

    Както Dow, така и S&P 500 достигнаха рекордни максимуми в рамките на деня в понеделник.

    Енергийният сектор е нараснал със 17% тази седмица, тъй като цените на петрола нарастват с надеждата за подобряване на търсенето. Финансовият сектор се е повишил с около 9% от понеделник.

    След съобщението на Pfizer и BioNTech за тяхната повече от 90% ефективна ваксина Covid-19, инвеститорите се преместиха от технологичните имена и запасите в домашни условия и в циклични запаси, които зависят от възстановяваща се икономика.

    „Ротацията на лидерството от технологиите и„ зъбите “към по-широки пазарни игри, включително малки капачки, циклични сектори и международни акции, се засили за втори пореден ден“, каза Джим Полсън, главен инвестиционен стратег в Leuthold Group.

    Лекарството за антитяло на Eli Lilly беше разрешено от Администрацията по храните и лекарствата за спешна употреба късно в понеделник. Агенцията заяви, че лекарството може да се използва за лечение на леки до умерени случаи на Covid-19 при пациенти на възраст над 12 години.

    facebook Microsoft Dow Nasdaq Composite Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    0