• Nasdaq Composite записа печалба по време на търговията в сряда

    Nasdaq Composite записа печалба по време на търговията в сряда

    S&P 500 се покачи с повече от 7%.

    Nasdaq Composite записа печалба по време на търговията в сряда

    Фючърсите бяха по-ниски в сряда вечерта, след силната сесия на технологични акции.

    Фючърсните договори, обвързани с Dow Jones Industrial Average, паднаха с 181 пункта. Тези за S&P 500 и Nasdaq 100 се търгуваха на отрицателна територия.

    Ходът във фючърсите, след като пазарът проби скорошната си тенденция в сряда, като технологичният Nasdaq Composite водеше, докато цикличните и малките капачки изоставаха. Dow хвана 23 точки, след като добави близо 1100 в двете предишни сесии.

    Ралито по-рано през седмицата за запаси, зависими от икономическо възстановяване, бе предизвикано от съобщение на Pfizer и BioNTech, че кандидатът за ваксина срещу Covid-19 на компаниите изглежда е бил над 90% ефективен в своето трифазно проучване.

    По-положителни новини за фронта на ваксините може да дойдат скоро, тъй като Moderna обяви в сряда вечерта, че в нейното трифазно проучване са събрани достатъчно случаи на коронавирус, за да бъдат представени предварителните резултати на независим съвет за наблюдение на безопасността.

    Положителната новина за ваксините идва на фона на тревожен ръст на случаите на заболели от Covid-19 в цялата страна. САЩ потвърдиха повече от 10 милиона случая, а някои области, включително Ню Йорк и Сан Франциско, обявиха нови икономически ограничения в опит да забавят разпространението.

    В четвъртък Министерството на труда ще публикува данни за безработица за миналата седмица преди звънеца, а икономистите, анкетирани от Dow Jones, очакват 740 000 нови искания за обезщетения.

    Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500  Pfizer BioNTech

    Оценка на новината

    0