• Фондовите фючърси с равни нива по време на търговията

    Фондовите фючърси с равни нива по време на търговията

    Търговците преценяват възраждането на вируса и неговото въздействие върху икономиката.

    Фондовите фючърси с равни нива по време на търговията

    Американските фючърси на акциите поддържаха равни нива в четвъртък вечерта. Уолстрийт продължава да се бори с нарастващия брой случаи на заболели от коронавирус и потенциалното му икономическо въздействие.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се търгуваха с 32 пункта по-високо,а тези на Nasdaq 100 - с 0,1% по-високо. Фючърсите на S&P 500 спаднаха незначително.

    Акциите на членовете на Dow, Disney и Cisco, нараснаха рязко при търговия след часове, след като и двете компании отчетоха тримесечни резултати, които надвишават очакванията на анализаторите.

    Disney се търгува с над 3% по-високо след камбаната, тъй като компанията заяви, че сега има 73 милиона платени абонати за своята услуга за стрийминг, Disney +. Медийният гигант отчете и по-малка от очакваната загуба за тримесечието.

    Cisco показа повече от 6% на фона на силните приходи и приходи. Компанията издаде и по-добри от очакваното насоки за текущото тримесечие.

    По-рано в четвъртък, Dow спадна с над 300 пункта по време на редовната сесия, отбелязвайки втория си пореден дневен спад. S&P 500 се върна с 1%, оставяйки го само с 0,8% по-висок за седмицата, след като се повиши в понеделник на фона на положителните новини за ваксината.

    Тези загуби дойдоха, тъй като броят на случаите на коронавирус и хоспитализациите продължава да се покачва в САЩ. Анализ на CNBC на данни, събрани от университета "Джон Хопкинс", показва, че среднодневните нови случаи са нараснали с поне 5% през последната седмица в поне 47 държави. Междувременно хоспитализациите нарастват в поне 46 държави.

    Настроенията в четвъртък се влошиха още повече, след като председателят на Федералния резерв, Джером Пауъл заяви, че икономическите перспективи на страната остават несигурни.

    „С разпространението на вируса следващите няколко месеца могат да бъдат предизвикателни“, каза той.

    Някои части на страната приеха отново по-строги мерки за социално отдалечаване. В Чикаго кметът Лори Лайтфут помоли жителите да отменят плановете си за Деня на благодарността и да останат на закрито, докато случаите се увеличават в града. В щата Ню Йорк, губернаторът Андрю Куомо заяви, че новият вечерен час в барове, ресторанти и фитнес зали, ще влезе в сила в петък.

    Уолстрийт Dow Фючърси на акции S&P 500  Disney Nasdaq 100

    Оценка на новината

    0