• Фючърсите на Dow се покачват с повече от 200 пункта след голямата ротация на пазара миналата седмица

    Фючърсите на Dow се покачват с повече от 200 пункта след голямата ротация на пазара миналата седмица

    Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 също поскъпнаха.

    Фючърсите на Dow се покачват с повече от 200 пункта след голямата ротация на пазара миналата седмица

    Фючърсите на американските акции се повишиха в началото на търговията в понеделник, след като търговците оцениха рязкото въртене на пазара, което доведе до смесено седмично представяне миналата седмица.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average поскъпнаха с около 260 пункта.

    S&P 500 отчете рекордно високо ниво в петък и постигна едноседмичен ръст от 2.2%. Dow събра над 4% миналата седмица и за кратко постигна рекорд в рамките на деня миналата седмица. Nasdaq Composite изостава с 0,6%.

    Тези ходове дойдоха, когато търговците натрупаха имена на бити ценности за сметка на бързо развиващите се запаси на фона на положителни новини за ефективни ваксини срещу Covid-19. Фондът, търгуван на борса iShares Russell 1000 Value (IWD), нарасна с 5,7% миналата седмица, докато неговият аналог за растеж iShares Russell 1000 Growth ETF (IWF) спадна с 1,2%.

    Pfizer и BioNTech заявиха миналата седмица, че кандидатът им за коронавирусна ваксина е повече от 90% ефективен за предотвратяване на Covid-19.

    Новината породи надежда за икономическо възстановяване, като по този начин акциите на стойност като United Airlines и Carnival Corp направиха по-привлекателни. Миналата седмица United Airlines и Carnival Corp събраха съответно 12,4% и 15,9%.

    Разбира се, броят на случаите на коронавирус все още нараства, като по този начин заплашва перспективите за бързо икономическо възстановяване.

    Повече от 11 милиона инфекции с Covid-19 са потвърдени в САЩ, според данни от университета "Джон Хопкинс". 

    Дан Русо, главен пазарен стратег в Chaikin Analytics, обаче смята, че пазарът може да преодолее този последен скок в случаите на коронавирус.

    "Изглежда, че инвеститорите са по-фокусирани върху новините за ваксините и са готови да преодолеят краткосрочния скок в случаите", каза той. „Ако това се превърне в причина за безпокойство за инвеститорите, то ще стане ясно в класациите и управлението на риска.“

    Dow пандемията COVID-19 Nasdaq Composite S&P 500 

    Оценка на новината

    0