• Фючърсите на акции намаляха след рекордна сесия

    Фючърсите на акции намаляха след рекордна сесия

    Dow записа високи печалби по време на търговията в понеделник.

    Фючърсите на акции намаляха след рекордна сесия

    Американските фючърси на акции бяха в отрицателна територия в понеделник вечерта, след като два от трите основни пазарни критерия затвориха на рекордни нива.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average спаднаха с около 100 пункта. Фючърсите на S&P 500 също спаднаха, докато тези на Nasdaq 100 нараснаха.

    Акциите на Tesla скочиха с повече от 13% при търговия след часове, след като S&P Dow Jones Indices заяви, че производителят на електрически автомобили ще се присъедини към индекса S&P 500, в сила от 21 декември.

    По-рано през деня Dow и S&P 500 постигнаха рекордни максимуми за всички времена. Тези печалби дойдоха, след като Moderna публикува пробни данни, показващи, че нейната коронавирусна ваксина е ефективна с повече от 94%, което допълнително повишава очакванията за рязко икономическо възстановяване.

    Това бе второто положително съобщение, свързано с коронавирусна ваксина за една седмица. Pfizer и BioNTech заявиха на 9 ноември, че кандидатът им за ваксина срещу Covid-19 е бил над 90% ефективен сред участниците в изпитване в късен етап.

    Стойностите на акциите доведоха до напредъка в понеделник, надграждайки силните им печалби от миналата седмица. ETF на iShares Russell 1000 Value (IWD) скочи с 1,9%, докато аналогът му за растеж се затвори само с 0,5%.

    „Стойностите и по-малките компании обикновено имат по-голям лост за икономическо възстановяване, така че ваксината, която би премахнала тежестта на Covid-19 извън икономиката, е очевидно положително“, отбеляза Бил Стоун, главен инвестиционен директор в Stone Investment Partners. „Времето ще покаже дали този обрат в тенденциите се окаже траен.“

    Неотдавнашното превъзходство на стойностните запаси се запазва, дори когато броят на заболели от коронавирус продължава да се увеличава, затруднявайки краткосрочните икономически перспективи на страната.

    Tesla Dow Фючърси на акции Moderna S&P 500 

    Оценка на новината

    0