• Фондовите фючърси с малки промени след пауза в рекордно рали

  Фондовите фючърси с малки промени след пауза в рекордно рали

  Инвеститорите усвоиха неотдавнашното рекордно покачване на акциите.

  Фондовите фючърси с малки промени след пауза в рекордно рали

  Търговията на американските фючърси на акции във вторник премина без значителни промени в показателите.

  Фючърсите на Dow паднаха с 21 точки. Тези на S&P 500 и Nasdaq-100 също намаляха незначително.

  Dow Jones Industrial Average спадна с повече от 167 пункта, повлечен от Walgreens, Home Depot и Walmart. S&P 500 загуби 0,5%.

  Dow и S&P 500 спаднаха рязко, след рекордното им закриване в понеделник.

  Nasdaq Composite бе относително превъзхождащ, спадайки само с 0,2%. Акциите на Tesla изскочиха с повече от 8%, след като S&P Dow Jones Indices заяви, че компанията за електрически превозни средства ще се присъедини към S&P 500.

  Малките капитали продължиха да превъзхождат във вторник, като Russell 2000 спечели 0,37% и постави нов рекорд.

  „В по-голямата си част икономиката се възстановява по-бързо, отколкото мнозина очакваха, тъй като потребителските разходи се задържаха доста добре през цялата криза. Пандемията накара потребителите да изместят разходите от продукти, ориентирани към услуги, към повече продукти, свързани със стоки“, каза Чарли Рипли, старши инвестиционен стратег в Allianz Investment Management.

  „Макар че това беше от полза за икономиката като цяло, създаде раздвоено възстановяване, тъй като някои сектори на икономиката продължават да бъдат изключително депресирани“, добави още Рипли.

  Акциите имат силен месец на фона на положителните новини от двама производители на лекарства в САЩ за създаването на ефективни ваксини срещу Covid-19. До момента Dow е нараснал с повече от 12%,S&P 500 - с повече от 10%, а Nasdaq Composite - с повече от 9%.

  Dow Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции

  Оценка на новината

  0