• Фючърсите на Dow се увеличиха, въпреки скока в случаите на заболели от коронавирус

    Фючърсите на Dow се увеличиха, въпреки скока в случаите на заболели от коронавирус

    Настроенията бяха контролирани от положителните развития по отношение на лечението и профилактиката на Covid-19.

    Фючърсите на Dow се увеличиха, въпреки скока в случаите на заболели от коронавирус

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average бяха по-високи при овърнайт търговията в неделя.

    Фючърсните договори, свързани с Dow, се повишиха 112 точки за печалба от 0,38%. Фючърсите на S&P 500 поскъпнаха с 0,32%, докато фючърсите на Nasdaq 100 напреднаха с 0,34%.

    „Акциите тази седмица ще се търгуват по въпроси, свързани с блокиране и нарастващи случаи, но може да се наблюдава тласък в началото на декември, тъй като оптимизмът около краткосрочния пакет за стимулираща спирка нараства“, каза Шанън Сакосия, главен инвестиционен директор в Boston Private. „Като цяло стремежът между технологичните запаси и цикличните процеси вероятно ще продължи и през следващите няколко седмици. Бихме могли да станем свидетели на някои трудни дни, когато се публикуват икономически данни, които отразяват влошаването на потребителските разходи.“

    И трите основни средни стойности завършиха сесията в петък по-ниско. Dow и S&P 500 също отчетоха загуба за седмицата, спадайки съответно с 0.73% и 0.77%, за първата си отрицателна седмица от три. Nasdaq Composite успя да реализира 0,22% печалба за седмицата, отбелязвайки втората си поредна седмица на печалба.

    САЩ отчете рекорден скок от над 195 500 нови случая в петък. Служителите на общественото здравеопазване предупредиха, че честването на Деня на благодарността в четвъртък може допълнително да изостри огнището.

    Скокът на заболелите от Covid-19 на места доведе до редица ограничения. В четвъртък губернаторът на Калифорния - Гавин Нюзъм въведе „Ограничена заповед за престой у дома“ за по-голямата част от жителите на щата, изискваща ненужната работа и събиранията да бъдат прекратени между 22:00. и 5 ч. сутринта. Ходът последва решението на кмета на Ню Йорк - Бил де Блазио, да затвори най-голямата училищна система в страната.

    Подобни мерки "вероятно ще доведат до отрицателен растеж" през първото тримесечие, заявиха икономистите от JPMorgan в петък. Фирмата понижи прогнозата си за БВП за първото тримесечие до свиване с 1%, първата на Уолстрийт, която прогнозира отрицателен БВП за първото тримесечие на 2021 г.

    Несъгласието между Министерството на финансите и Федералния резерв относно продължаването на финансирането на някои от спешните програми, създадени на фона на огнището на Covid-19, също нажежи пазарите миналата седмица.

    Настроенията бяха контролирани от положителните развития по отношение на лечението и профилактиката на Covid-19.

    В събота Администрацията по храните и лекарствата в събота даде разрешение за спешна употреба за лечението с антитела Covid-19 на Regeneron - експерименталната терапия, дадена на президента Доналд Тръмп. Междувременно в петък Pfizer и BioNTech подадоха заявление за разрешение за спешна употреба от FDA за тяхната коронавирусна ваксина, която има 95% ефикасност.

    САЩ пандемията COVID-19 Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции Nasdaq 100

    Оценка на новината

    0