• Фючърсите на Dow се повишиха с 200 пункта

    Фючърсите на Dow се повишиха с 200 пункта

    Американските пазари ще бъдат затворени за празника на Деня на благодарността в четвъртък и ще има кратка сесия в петък.

    Фючърсите на Dow се повишиха с 200 пункта

    Фондовите фючърси се повишиха в рамките на овърнайт търговията в понеделник след силна сесия на Уолстрийт, подсилена от положителни новини за ваксините.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се покачиха с 260 пункта, а тези на S&P 500 и Nasdaq 100 - се търгуваха на положителна територия.

    Повишаването на фючърсите дойде след като Емили Мърфи заяви пред новоизбрания президент Джо Байдън, че администрацията на Тръмп предоставя федерални ресурси за преминаването му в длъжност.

    Доналд Тръмп заяви, че ще продължи да се бори добре, въпреки че кампанията му за преизбиране досега не е успяла да спечели законни победи, които да обезсилят гласовете за Байдън.

    Dow се повиши с над 300 точки за най-добрия си ден от седмицата, докато S&P 500 се покачи с 0,6%. Технологичният Nasdaq Composite се представя слабо с едва 0,2% печалба.

    Russel 2000 с малка капитализация скочи с 1,9% до поредния рекорд на фона на ротацията.

    Инвеститорите приветстваха по-обещаващи разработки на фронта на ваксините Covid-19. AstraZeneca отбеляза, че междинният анализ показва, че нейната ваксина има средна ефективност от 70%, след силни резултати от Pfizer-BioNTech и Moderna.

    Основните средни стойности достигнаха най-високите си сесии, след като се появи новина, че Джо Байдън ще номинира бившия председател на Федералния резерв Джанет Йелен за министър на финансите. Мнозина възприемат Йелън като подходящ за пазара избор, като се има предвид, че тя е ръководила продължителна икономическа експанзия с исторически ниски лихвени проценти и вероятно ще настоява за допълнителни фискални стимули.

    „Смятам, че това е силен знак, че Байдън ще се съсредоточи върху възстановяването на икономиката срещу провеждането на агресивна регулаторна политика“, каза Ед Милс, политически анализатор в Реймънд Джеймс. „Тя ще бъде ефективен глас на по-голяма фискална подкрепа, което ще доведе до положително развитие за пазара и за икономиката като цяло.“

    Съединените щати продължават да отбелязват рекордни инфекции с Covid-19, като средностатистическите дневни нови случаи в страната достигат 170 855 в неделя, според анализ на CNBC на данни от университета "Джон Хопкинс".

    Уолстрийт, включително Goldman Sachs и JPMorgan, промениха своите краткосрочни икономически перспективи.

     

    Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500  Pfizer BioNTech

    Оценка на новината

    0