• Уолстрийт приключи силен исторически месец

    Уолстрийт приключи силен исторически месец

    Основните средни стойности постигнаха високи месечни печалби за ноември.

    Уолстрийт приключи силен исторически месец

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се повишиха с 236 пункта, а тези на S&P 500 и Nasdaq 100 също се търгуваха на положителна територия.

    Dow се повиши с 11,8% през ноември, като отчете най-доброто си едномесечно представяне от януари 1987 г. S&P 500 и Nasdaq Composite нараснаха съответно с 10,8% и 11,8% за най-силните си месечни аванси от април насам.

    Акциите на Zoom Video паднаха с 5,09%, въпреки че гигантът за видеоконференции отчете по-добри от очакваните печалби за третото тримесечие. Акциите на Tesla се появиха с 4,32%, след като S&P Dow Jones Indices заяви, че производителят на електрически автомобили ще бъде добавен към S&P 500 на 21 декември.

    Ралито през ноември се появи на фона на множество положителни новини за създаване на ефективни ваксини срещу коронавирус, които вдъхнаха надежда за силно икономическо възстановяване. IShares Russell 1000 Value ETF (IWD) се повиши с 13,4% за месеца и изпревари своя растеж, iShares Russell 1000 Growth ETF (IWF) с 3 повече от процентни пункта.

    „Новините за ваксините допълнително подсилиха спиртните напитки с няколко терапевтични / превантивни светлини, които сега са в края на пандемичния тунел, което е още един набор от положителни данни“, пише Тобиас Левкович, главен щатски стратег за акции в Citi. Той обаче добави, че инвеститорите може да станат твърде самодоволни за рисковете, пред които все още е изправен пазарът.

    Към този момент пазарът или „очаква още по-силни перспективи за печалби за 2021 г., вероятно обвързани с бързо възстановяване, предизвикано от инокулацията и продължаващо ограничаване на корпоративните разходи, или S&P 500 може да бъде изпреварил себе си в близко бъдеще, особено когато не се вземат предвид нови -срочен фискален стимул и въздействието на огнища на втора вълна“, добави още Левкович.

    Данните, събрани от университета "Джон Хопкинс", показват, че в САЩ са потвърдени над 13 милиона случая на заболели от Covid-19 заедно с над 266 000 смъртни случая. В Ню Йорк губернаторът Андрю Куомо заяви, че държавата прилага спешни болнични мерки, тъй като случаите продължават да нарастват.

    Междувременно председателят на Федералния резерв - Джером Пауъл, нарече икономическите перспективи на САЩ „изключително неопределени“.

    „Ръстът на новите случаи на заболели както тук, така и в чужбина, е обезпокоителен и може да се окаже предизвикателен през следващите няколко месеца“, каза Пауъл. „Пълното икономическо възстановяване е малко вероятно, докато хората не се уверят, че е безопасно да се включат отново в широк спектър от дейности.“

     

    САЩ Уолстрийт Dow Jones Industrial Average S&P 500  Nasdaq 100

    Оценка на новината

    0