• Актуални новини от фондовата борса - фондовите фючърси останаха стабилни

    Актуални новини от фондовата борса - фондовите фючърси останаха стабилни

    Трите основни индекса отбелязаха силен старт на декември, като S&P 500 и Nasdaq се повишиха с над 1,1% във вторник до нови рекордни максимуми.

    Актуални новини от фондовата борса - фондовите фючърси останаха стабилни

    Фондовите фючърси останаха стабилни във вторник вечерта, след като скочиха до рекордни нива по-рано през деня.

    Трите основни индекса отбелязаха силен старт на декември, като S&P 500 и Nasdaq се повишиха с над 1,1% във вторник до нови рекордни максимуми. Технологичните сектори за комуникационни услуги и финансовите сектори водеха напредъка през деня в S&P 500.

    Акциите на компонента Dow Salesforce.com (CRM) поевтиняха с повече от 4%, след като обявиха, че ще закупят софтуер за съобщения на работното място Slack (WORK) в сделка на стойност 27,7 млрд. долара, потвърждавайки медийни съобщения за тази седмица. Съобщението съвпадна с резултатите от приходите на Salesforce за третото тримесечие, които надхвърлиха прогнозите, въпреки че насоките за печалбата за четвъртото тримесечие бяха разочароващи.

    За по-широкия пазар инвеститорите продължават да приветстват оптимистичните развития около одобряването и разпространението на ваксина срещу COVID-19, като както Pfizer, така и Moderna са подали заявление за разрешение за спешна употреба на ваксините в Американската администрация по храните и лекарствата. Вицепрезидентът Майк Пенс заяви пред управителите във вторник, че някои дози от ваксината могат да започнат да се разпространяват още в средата на този месец, според CBS News. Много здравни експерти очакват широкото разпространение на ваксините да стане в средата на следващата година.

    Междувременно американците продължават да се борят с пандемията от коронавирус и икономическите последици, които произтичат от нея. И все пак законодателите в конгреса и служителите в администрацията изглеждат далеч от консенсус относно размера и обхвата на допълнителен пакет от фискални стимули, който би могъл да смекчи икономическия удар от вируса. Група депутати от Републиканската партия и Демократическата партия представиха предложение за стимулиране в размер на 908 милиарда долара във вторник, въпреки че лидерът на мнозинството в Сената - Мич Макконъл, който подкрепя по-малък законопроект за облекчение, отхвърли предложението, съобщава CNBC.

    Без какъвто и да е фискален стимул през следващите месеци, мисля, че икономическото забавяне, двойната рецесия или отстъпление, както някои го наричат, става по-вероятно“, каза Рос Мейфийлд, анализатор на инвестиционната стратегия на Baird. „През цялата година наблюдавахме, че фондовият пазар може да преодолее определени икономически щети бързо, ако перспективите са ярки в бъдеще, а именно това би предоставила ваксината“, добави той.

    Dow Covid-19 ваксина Фючърси на акции

    Оценка на новината

    0