• Фондовите фючърси отбелязаха ръст

    Фондовите фючърси отбелязаха ръст

    Отчетено беше повишение в 3-те основни индекса в сряда.

    Фондовите фючърси отбелязаха ръст

    Отчетено беше повишение в 3-те основни индекса в сряда, като S&P 500 достигна рекордни нива.

    Акциите в енергетиката и цените на суровия петрол се повишиха, тъй като търговците очакваха срещата на ОПЕК и нейните съюзници в четвъртък, по време на която производителите на петрол ще разгледат предложения за удължаване на намаленията на производството.

    По-оптимистични новини около коронавирусните ваксини на производителите на лекарства се появиха в сряда, макар че те не предизвикаха огромните ходове на по-широкия пазар, наблюдавани през изминалия месец.

    Великобритания стана първата в света държава, която издаде спешно разрешение за ваксината COVID-19 на Pfizer и BioNTech и ще започне разпространение до дни. Въпреки че разрешението за спешна употреба на ваксината все още се преразглежда в САЩ от Администрацията по храните и лекарствата, официални източници изразиха оптимизъм относно пускането на първите дози в средата на декември.

    И все пак американците ще продължат да се борят с пандемията на коронавирус, докато ваксината не стане широко разпространена. Робърт Редфийлд, директор на Центровете за контрол и превенция на заболяванията, заяви по време на виртуално събитие в сряда, че декември, януари и февруари вероятно ще бъдат „най-трудните в историята на общественото здраве на тази нация, най-вече заради натовареността, която предстои да понесе нашата здравна система. " Той добави, че смъртните случаи от COVID-19 биха могли да достигнат близо 450 000 в САЩ през февруари, като бързо ще нараснат от над 270 000 съобщени до момента.

    Поради предстоящата тежка зима, депутати засилиха призивите си да се даде още един кръг от фискални стимули преди края на годината. Председателят на парламента - Нанси Пелоси и лидерът на демократите от сената - Чък Шумер заявиха, че подкрепят двупартийна група депутати, които наскоро представиха предложение за стимулиране от 908 милиарда долара, въпреки че сумата беше по-малка от пакета от 2 трилиона долара, който депутатите от Демократическата партия искаха преди това. Новоизбраният президент Джо Байдън също одобри законопроекта и предположи, че това ще бъде началото на по-изчерпателен пакет за облекчение, след като той бъде вкаран в действие през януари.

    Пазарите обаче се подготвят за стимулиращ пакет в продължение на месеци и много икономисти се впиха в очакванията за по-нататъшни фискални стимули в своите базови перспективи за икономическата активност на САЩ. Според някои анализатори това може да доведе до търгуване на акции около стимулиращи новини, освен ако законодателството не реши да отпусне стимули много по-големи по размер от очакваните в момента.

    Мисля, че ще имаме сделка, но проблемът е, че пазарът вече го очаква“, каза Бил Барух, президент на Blue Line Futures. „Сега съм уверен и мисля, че пътят на най-малкото съпротивление е по-добрият за акциите, но едно нещо отново е най-ключово и това е - какви са очакванията на пазарите?

    пазари фискални стимули пандемията COVID-19 Фючърси на акции

    Оценка на новината

    5.00