• Новини от фондовата борса

    Новини от фондовата борса

    Фондовите фючърси показаха ръст в четвъртък вечерта, отърсвайки се от следобедния спад.

    Новини от фондовата борса

    Фондовите фючърси показаха ръст в четвъртък вечерта, отърсвайки се от следобедния спад, докато търговците приеха доклад за временни проблеми с веригата на доставки за ключовата ваксина за COVID-19.

    S&P 500 приключи високо в края на търгуването за четвъртък. Индексът изтри по-ранните печалби, след като Wall Street Journal съобщi, че Pfizer (PFE) се бори с проблеми във веригата на доставки, които биха повлияли на доставките през тази година на ваксината им за COVID-19.

    Производителят на лекарства, заедно с германския си партньор BioNTech (BNTX), планира да достави 50 милиона ваксини до края на годината, за разлика от 100-те милиона, което се очакваше по-рано. Все още се очаква предаването на над 1 милиард дози през 2021 г.

    Въпреки очевидния спад в първоначалното въвеждане на ваксината, акциите се задържаха относително стабилно. Nasdaq достигна нов рекорд, затваряйки се високо, дори когато всяко от имената на Big Tech FAANG спадна, подобно на спадът на Facebook (FB), след като Министерството на правосъдието на САЩ съди компанията, твърдейки, че неправилните практики за наемане са в полза на притежателите на визи H-1B пред американските работници.

    И Dow напредна, тъй като акциите на Boeing (BA) доминираха, след като ирландската авиокомпания Ryanair обяви, че е направила поръчка за 75 от закъсалите самолети на компанията 737 Max.

    Икономическите данни ще заемат централно място за търговците в петък, като докладът за работните места на Министерството на труда през ноември ще бъде публикуван в 8:30 ч. ET. Очаква се докладът да отразява най-бавния темп на растеж на работните места от рекордния спад на заетостта, предизвикан от вируса през април, тъй като увеличението на работните места се забави, поради факта, че случаите на COVID-19 скочиха до рекордни нива миналия месец. И все пак, други скорошни данни за работните места изненадаха: седмичният нов доклад за безработица в четвъртък показва първия спад на новите искания за безработица от три седмици.

    Докато търговците и икономистите гледат напред към по-светла 2021 г., стратезите започнаха да обмислят кои акции и сектори биха могли да се развият в една следвирусна икономика. Мнозина вярват, че тенденциите, наблюдавани през ноември и началото на декември - с циклични и ценностни имена, които са били най-силно засегнати по-рано от превъзхождащата пандемия - ще продължат и през следващата година.

    С преминаването към 2021 г. ще има по-широк икономически растеж, ще бъде по-приобщаващ, ще видите продължаващи фискални стимули - вярвам, че ще получим пакет. Ще видите как ФЕД продължава. Имате задържано търсене “, каза Брент Шуте, главен инвестиционен стратег на Northwestern Mutual. През 2021 г. имате пазар, който ще се издигне нагоре, но с различно лидерство, което отразява по-широк икономически растеж."

    фондова борса пазари Dow Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    0